• Instinct
  • Instinct
  • Instinct
  • Instinct
Bekijk trailer

instinct_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Instinct

Actueel én controversieel. Hoe om te gaan met gevaarlijke TBS'ers die hun verzorgers sluw om de tuin weten te leiden? Als zedendelinquent Idris toestemming krijgt voor onbegeleid verlof, komt psychologe Nicole in verzet. Maar Idris laat het er niet bij zitten.

Ervaren psychologe Nicoline (Carice van Houten) werkt in een TBS-instelling. Wanneer zedendelinquent Idris (Marwan Kerzani) na vijf jaar toestemming krijgt voor onbegeleid verlof, probeert Nicoline haar collega's op andere gedachten te brengen. Achter de vooruitgang die Idris zou hebben geboekt, vermoedt ze een uitgekookte strategie.

Vervolgens zet Idris alles op alles om haar tot andere gedachten te brengen en lijkt Nicoline, ondanks haar reserves, langzaam maar zeker te bezwijken voor zijn manipulatieve charme-offensief.

ware gebeurtenissen

Met de regie van haar debuutfilm Instinct laat actrice Halina Reijn een lang gekoesterde wens in vervulling gaan. Het door ware gebeurtenissen geïnspireerde idee voor de film kwam van Reijn zelf, die vervolgens schrijfster Esther Gerritsen (Roxy, Dorst) inschakelde voor het scenario. Ook is Reijn coproducente van de film, via productiebedrijf Man Up waarin ook hoofdrolspeelster en vriendin Carice van Houten participeert. 

Instinct beleefde in augustus zijn wereldpremière op het filmfestival van Locarno, waar de film de Variety Piazza Grande Award en een Special Mention voor First Feature in de wacht sleepte, en was ook de openingsfilm van het 39ste Nederlands Film Festival.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.