Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

insyriated_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Insyriated

Claustrofobisch drama won de publieksprijs op het filmfestival van Berlijn. Insyriated speelt zich volledig af in één flat, en vertelt een bewogen dag uit het leven van enkele Syriërs. De spanning wordt langzaam opgebouwd terwijl de kijker wordt geconfronteerd met een groot moreel dilemma.

Een moeder (gespeeld door de Israëlische actrice Hiam Abbass, ook te zien in Blade Runner 2049), probeert haar kinderen en een stel buren te beschermen tegen het Syrische oorlogsgeweld van scherpschutters, bommen en plunderaars. Niemand mag hun appartement in een stukgeschoten en verlaten flatgebouw in Damascus verlaten. Maar op dat moment heeft het noodlot al toegeslagen. Overleven betekent voor hun om meerdere malen per dag verscheurende keuzes maken over leven en dood.

Insyriated speelt zich volledig af in één flat. Elke beslissing kan van essentieel belang zijn. Het appartement dat voorheen diende als een liefdevolle thuisbasis, is nu veranderd in een gevangenis.

Insyriated is de tweede film van Philippe Van Leeuw, die naam maakte als cameraman van onder meer La vie de Jésus van Bruno Dumont. Nogal wat acteurs, zowel de kinderen als volwassenen, zijn Syriërs die door het oorlogsgeweld hun land ontvlucht zijn. Van Leeuw heeft hen in Libanon gevonden, waar de film ook is opgenomen.

...intiem, beklemmend, goed geschreven en indringend gespeeld...rake film...Zeer verfrissend...voortreffelijk... (**** De Filmkrant)

...Zorgvuldig...intieme choreografie... (**** Het Parool)

...sterk spelende acteurs... (**** De Telegraaf)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z