Bekijk trailer

invasion_of_the_body_snatchers_-_official_trailer_1956

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Invasion of the Body Snatchers

In Don Siegels profetische The Invasion of the Body Snatchers komen de aliens niet uit verre oorden, maar zijn het de familieleden, geliefden en meest hechte vrienden die de bewoners van klein Amerikaans stadje bedreigen. Zij worden in hun slaap één voor één overmand door gigantische peulen die hen in gevoelloze klonen van zichzelf veranderen.

De invloedrijke film staat nog steeds open voor meerdere interpretaties: als een aanklacht tegen de communistenjacht van McCarthy; of juist als een aanval op het communisme en de gladgestreken, risicoloze samenleving waarin mensen emotieloze wezens worden doordat ze zich conformeren, en afwijkende ideeën en nieuwe vrijheden onderdrukken.De film speelt ook in op de angst dat een geliefde zich plotseling om onverklaarbare redenen koud en gevoelloos gaat gedragen. De dreiging en het psychologisch geweld komen van binnenuit het gezin – een gedurfde visie in de jaren 50 waarin vooral saamhorigheid in familie-sitcoms werd gepropageerd.
Dr. Bennell is de vervreemde eenling die nog niet in een kloon getransformeerd is en een roepende in de woestijn is. Hij kiest voor een leven met liefde, waanzin, zelfs pijn, want hij is ervan overtuigd dat als je die ervaringen uitbant je ophoudt een volledig mens te zijn.

Hij verwerpt de rationele houding van een gekloonde psychiater die zegt: “Er is geen behoefte aan liefde of emotie. Liefde, ambitie, verlangen, geloof – zonder dat is het leven zo veel simpeler.”The Invasion of the Body Snatchers combineert de nachtmerrieachtige wereld van de griezelfilm, de voorspellende maatschappijkritiek van de sciencefiction en de paranoia van de film noir.

Met zijn genre-overstijgende aanpak was de film van invloed op Jean-Luc Godard, die de film citeert in zijn futuristische Alphaville, net als François Truffaut in Fahrenheit 451. Philip Kaufman en Abel Ferrara maakten een remake  in respectievelijk 1978 en 1993 (als The Body Snatchers).
 

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie