Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

f.w._murnaus_faust_restored_deluxe_edition_dvd_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Eye on Sound: POP!

Jacco Gardner scores: Faust

Murnau's visie op de beroemde sage van een oudere professor die zijn ziel aan de duivel verkoopt in ruil voor zijn jeugd. Multi-instrumentalist Jacco Gardner maakte in 2017 voor de Cinémathèque française een nieuwe score voor deze film. Nu beleeft deze bijzondere voorstelling dan eindelijk haar Nederlandse premiére tijdens het Pop! programma van Eye on Sound.

Murnau's laat­ste film voor zijn vertrek naar Hollywood wordt gezien als een meesterwerk van het Duits expressionisme. Deze geper­fec­tio­neerde studioproduc­tie naar het bekende Faust-verhaal van Goethe roept met decors en fotogra­fie een magische sfeer op. Nadat hij de pest heeft gezaaid in de stad waar Faust woont, biedt Mephisto, de demon, hem een ​​duivels pact aan. Faust accepteert... 

vintage instrumenten

De Nederlandse muzikant Jacco Gardner geeft in Eye een bijzondere live uitvoering van zijn nieuwe score voor Faust, samen met Maria Pandiello en Nic Niggebrugge. Gardner is een week voor het eerdere concert in 2017 in Cinémathèque française in residentie gegaan in Red Bull Studios Paris, waar hij met vintage instrumenten zijn dromerige universum kon oproepen. Hij maakte bijna twee uur aan muziek om deze mijlpaal van het Duitse expressionisme te begeleiden.

Jacco Gardner:

Elke keer als ik Faust zie, realiseer ik me wat een meesterwerk deze film is. Ik heb samengewerkt met twee muzikanten, Maria Pandiello, een toetsenist en liefhebber van analoge synths die me kennis liet maken met de cinema van Murnau, en met mijn trouwe percussionist Nic Niggebrugge. We hopen dat onze interpretatie dit filmmonument recht zal doen!"

wunderkind uit Hoorn

De Nederlandse muzikant Jacco Gardner zette zichzelf met zijn debuutalbum Cabinet of Curiousities (2013) in één klap wereldwijd op de kaart dankzij vernuftig geproduceerde poppareltjes waarin op verfrissende wijze de invloed terug te horen is van de psychedelische jaren-60-producties van onder andere Syd Barrett en Curt Boettcher. De internationale pers was jubelend over dit 'wunderkind uit Hoorn' (popblad NME) en internationale tours en twee intrigerende albums volgden, waaronder het intrigerende, spacey conceptalbum Somnium (2018).

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z