Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

jackie_-_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Jackie

Natalie Portman kruipt in de huid van First Lady Jackie Kennedy, die zich na de moord op haar man uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen.

noodlottige dag

De Chileense meesterregisseur Pablo Larraín toont ons de gebeurtenissen rond de moord op JFK louter door de ogen van Jacqueline Kennedy (Natalie Portman). Larraín maakte zo een ontroerend portret van een rouwende vrouw – een weduwe en moeder die wordt overstelpt door de tragedie en een overmaat aan aandacht. De film is opgehangen aan het interview dat Jackie slechts een week na de moord had met LIFE Magazine.

Larraín richt zich op de rustige, intieme momenten: de gesprekken met Jackie's kinderen, haar zwager Robert Kennedy (Peter Sarsgaard), een van haar assistenten (Greta Gerwig), LIFE-journalist White (Billy Crudup) en een katholieke priester (John Hurt), afgewisseld met flashbacks naar de noodlottige dag in Dallas, Jackie's terugkeer naar de Witte Huis en het geregel voor de begrafenis. Pablo Larraín maakte naam met eigenzinnige films als Tony Manero, NO, El Club en Neruda.

...Portman excelleert...Razendknappe biopic...schitterend... (***** NRC Handelsblad)

...geweldig...Portman is van begin tot het einde volkomen geloofwaardig...gelaagd...relevant...schrander essay over beeld- en mythevorming, de werking van de media en onze verhouding tot die media. (***** Het Parool) 

...meesterlijk...een juweel...bijzondere filmervaring...voortreffelijk...puntgave camerawerk...Larrain toont op fabuleuze wijze hoe de werkelijkheid tot een verhaal wordt gemaakt... (***** De Volkskrant)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z