• J'ai perdu mon corps
  • J'ai perdu mon corps
  • J'ai perdu mon corps
  • J'ai perdu mon corps
  • J'ai perdu mon corps
Bekijk trailer

jai_perdu_mon_corps_officiele_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

J'ai perdu mon corps

Wat te doen als de hand gescheiden raakt van het lichaam? In zijn eerste lange animatiefilm laat regisseur Jérémy Clapin een hand op zoek gaan naar de man aan wie hij toebehoorde, de veertigjarige pizzakoerier Nafouel. Clapin neemt ons mee op een fantasievolle reis door Parijs, met grillige sprongen in de tijd en een love interest als rode draad.

Het klinkt te bizar voor woorden: een afgehakte hand rust in de vriezer van het pathologisch-anatomisch lab, ontsnapt en gaat op stap door Parijs, op zoek naar pizzakoerier Nafouel, de eigenaar van de hand.

verborgen liefde

De reis is vol gevaar – ratten en duiven zien een aardig maaltje voorbij schuiven – maar de hand laat zich niet uit het veld slaan. Ondertussen herinnert hij zich zijn leven met Nafouel, diens verborgen liefde voor bibliotheekmedewerkster Gabrielle, en duikt hij in Naoufels jeugdherinneringen.

Voor J’ai perdu mon corps nam Clapin het boek Happy Hand van Guillaume Laurant als leidraad. Laurant is de vaste coscenarist van Jean-Pierre Jeunet (Delicatessen, Amélie), ook een man die fantasie en werkelijkheid surreëel weet te vermengen.

J’ai perdu mon corps beleefde zijn wereldpremière tijdens de Critics' Week Grand Prize van het Cannes-festival en won daarna onder meer de Cristal voor beste animatiefilm én de Audience Award op het gerenommeerde Festival international du film d'animation d'Annecy.