Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

jeannette_trailer_-_vanaf_17_mei_2018_in_de_filmtheaters

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Jeannette

We schrijven het jaar 1425, de Honderdjarige Oorlog woedt, de Engelsen houden de Fransen flink onder de duim. Nog maar 8 jaar oud is Jeannette en toch voelt ze al de brandende behoefte haar land te bevrijden. Jeannette zal uitgroeien tot Jeanne d’Arc - regisseur Bruno Dumont toont haar eerste levensjaren als schapenhoedster in een wervelende, punky musical in het Noord-Franse duinlandschap.  

Het levensverhaal van de Maagd van Orléans werd door heel wat grote regisseurs verfilmd. Onder anderen Cecil B. DeMille, Carl Theodor Dreyer en Robert Bresson lieten zich inspireren door de vurige vrijheidsdrang van Jeanne d’Arc, de vrouw die de troepen van de Franse koning voorging in de strijd met de Engelsen. Zo ook regisseur en eeuwig enfant terrible Bruno Dumont (La vie de Jésus, L’humanité), die besloot de kinder- en tienerjaren van Jeanne d’Arc te verfilmen als musical.

niet-professionele acteurs

Dumont vond inspiratie bij Charles Peguy, een vroeg 20e-eeuwse Franse schrijver die het levensverhaal van de Maagd van Orléans vervatte in lyrische, poëtische teksten. De regisseur trok met een cast van niet-professionele acteurs naar het Noord-Franse duinlandschap en nam een wervelende, punky musical op die inzicht geeft in de jeugdjaren van Jeanne d’Arc; het herderinnetje Jeannette blijkt al even bevlogen als de latere jonge strijdster, en is ontroerend in haar streven naar zelfbeschikking.

dansende nonnen

Jeannette werd een originele, geestige muzikale komedie, met zingende en dansende nonnen en engelen, op de stevige ritmes van electro, metal en rap (van IGORRR), op een choreografie van Philippe Decouflé van Cirque du Soleil.

...opwindende en ontregelende metalmusical...Dit is een film die je weer doet realiseren hoe belangrijk het is om af en toe een film te zien die niet aan alle keurige verwachtingspatronen voldoet, maar die je wel totaal bij de kladden grijpt... (**** NRC Handelsblad)

...uniek universum...indrukwekkend... (**** De Volkskrant)

...Als je die ironie ziet, is het genieten... (**** Trouw)

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z