Jesper Just - Choreographing the Soft Matter

Speciale avond rond de film This Nameless Spectacle van de Deense kunstenaar Jesper Just, aan wie EYE een tentoonstelling wijdt. Ook wij kunnen niet ontkomen aan het voyeurisme in die film - een intiem en tegelijk ongemakkelijk gevoel. Curator Nina Folkersma gaat dieper in op het werk van Just.

This Nameless Spectacle (2011) is te zien op de tentoonstelling rond Jesper Just in EYE. In de film achtervolgen we een vrouw in een rolstoel door het park Buttes-Chaumont in Parijs, over de desolate straten eromheen, tot in haar appartement. Tegelijkertijd worden we, samen met de vrouw, achtervolgd door een raadselachtige jongeman. Ook wij kunnen niet ontkomen aan dit voyeurisme, en het ongemak waarmee deze blikken worden ontvangen. We bevinden ons precies te midden van die nieuwsgierige, dreigende, ongemakkelijke of wellustige blikken die over en weer worden uitgewisseld.

Door de overweldigende omvang van het werk dwingt Just je een actieve rol aan te nemen – medeplichtig aan wat zich voor je ogen afspeelt. De onlosmakelijke band tussen vertelling en toeschouwer maakt Just fysiek voelbaar.

Nina Folkersma gaat in op de relatie tussen harde en zachte materie in het werk van Jesper Just. Folkersma is zelfstandig curator en werkte afgelopen zomer samen met Just aan zijn tentoonstelling en installatie in de openbare ruimte bij West in Den Haag. Vertoond worden korte single channel-werken van de kunstenaar.

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie