Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

jeune_femme_montparnasse_bienvenue_vanaf_7_juni_2018

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Jeune femme

Paula is de weg kwijt. Op haar voorhoofd zit een flinke schram, overstuur loopt ze in een gestolen jas door Parijs. Wat doet een thirtysomething die net gedumpt is door haar vriend en op zichzelf teruggeworpen wordt? Jeune femme won in Cannes meteen de Camera d’Or voor beste debuutfilm.

Paula heeft een verhouding van tien jaar achter de rug met haar vroegere docent. Ze is begin dertig, de toekomst ligt open.

shitty baantjes

Paula moet zichzelf zien te hervinden, maar dat lijkt niet erg te lukken. Ze zwerft door Parijs, is vrijwel dakloos en neemt shitty baantjes aan om het hoofd boven water te houden. Daarbij plooit zij zich volledig naar de mensen die zij tegenkomt en belandt ze als au-pair of verkoopster in een lingeriewinkel in wrang-komische situaties.

portret van een generatie

Met Jeune femme maakte regisseur Léonor Seraille niet alleen een indrukwekkende karakterstudie van een jonge vrouw (gespeeld door Laetitia Dosch) maar ook het portret van een  portret van een generatie.

Paula is een van de ‘thirtysomethings' die door het leven lijkt te fladderen, maar weinig perspectief heeft in wereld van flexarbeid en hyperindividualisering. ‘Paris est une ville qui n’aime pas les gens’ liet Seraille weten in een interview; het is het enige geïmproviseerde zinnetje uit een strak geregisseerde film die werd gedraaid met een grotendeels vrouwelijke crew.

...fraai...sterk...scherpzinnig, dynamisch portret...genuanceerd... (**** NRC Handelsblad)

Ontroerend portret...enerverend...natuurtalent Laetitia Dosch...kleurrijk karakter... (**** Trouw)

...het regiedebuut van Serraille pakt je...helemaal in...Sommige scènes zijn zo origineel dat ze zelfs voor losse, absurdistische sketches door zouden kunnen gaan. Uiteraard is dat ook op het conto van Dosch te schrijven, die met haar zowel breekbare als komische en dramatische spel deze film draagt. Hoewel er niet al te veel muziek op de achtergrond klinkt, is de jazzmuziek in de soundtrack een fantastische toevoeging. (**** Algemeen Dagblad)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z