• João en het mes
  • João en het mes
  • João en het mes
  • João en het mes
  • João en het mes
Onderdeel van Eye Film Player

João en het mes

George Sluizers beeldschone speelfilmdebuut João en het mes (1971) is nu te zien in een nieuwe 4K-restauratie. Het visueel verbluffende João en het mes speelt zich af in het Amazonegebied, waar een jager geld probeert te verdienen voor zijn geliefde Maria, die hij het leven van een rijke vrouw wil geven als compensatie voor hun kinderloosheid. Maar João begint te twijfelen aan de trouw van zijn vrouw en komt met een angstaanjagende plan, met verbijsterende ontknoping.

Regisseur George Sluizer reisde naar de Amazone met Odylo Costa Filho, de schrijver van het boek waar het scenario op is gebaseerd, en woonde een paar maanden in Marahnão om zich te grondig verdiepen in het dagelijks leven – met zeer lovende reacties uit de internationale pers tot gevolg. João en het mes draaide in 1973 in de competitie van het Filmfestival Berlijn en het Edinburgh Film Festival.

restauratie

De restauratie van João en het mes ging in 2018 in premiere tijdens Cannes Classics, de prestigieuze klassiekerserie van het filmfestival van Cannes. De digitale 4K-restauratie door Eye is gebaseerd op de originele 35mm Techniscope-negatieven van cameraman Jan de Bont, waardoor de film een kleurintensiteit en beeldscherpte heeft die het nog niet eerder had.

De dvd-box 'George Sluizer Collected Works' met door Eye gerestaureerde klassiekers als Stamping Ground (1971) en Spoorloos (1988) is verkrijgbaar in de museumwinkel van Eye.

George Sluizer dvd box

de pers over joão en het mes

A powerful story, a very beautiful film." The New York Times

Here is a hauntingly strange and visually stunning picture.' Variety

The most authentic film about Brazilian life in the interior I have ever seen.' Globo Brazil

No trophy is big enough to honour such a pure, authentic and sensitive work.' Jornal da Tarde Brazil

Deze film huur je op de Eye Film Player​​​​​​​