• Journey to the West
  • Journey to the West
  • Journey to the West
  • Journey to the West
  • Journey to the West
Bekijk trailer

journey_to_the_west_trailer_festival_2014

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Tsai Ming-liang

Journey to the West

Een boeddhistische monnik loopt op blote voeten en onvoorstelbaar traag door Marseille – zo langzaam dat hij niet vooruit lijkt te komen. Verstilde film in veertien shots over de pelgrimages van de Chinese monnik Xuanzang. Bij Tsai's VR-kunstwerk The Deserted draait Eye alle lange speelfilms van de Taiwanese regisseur en films die raakvlakken hebben met Tsai's werk.

Xuanzang, geboren in 602 na Christus, ging als dertienjarig jongetje het klooster in. Later zou hij negentien jaar lang door China en India trekken op zoek naar de heilige boeddhistische geschriften. Zijn omzwervingen vormden de inspiratie voor het klassieke werk Reis naar het Westen van Wu Cheng'en, dat negen eeuwen later verscheen.

spiritueel inzicht

De vertelling maakte de monnik Xuangzang op slag beroemd. Het verslag van zijn pelgrimages gold als allegorie van de reis naar verlichting. 

Journey to the West verbeeldt Xuangzang reizen in veertien prachtige shots. De film nodigt ons uit in alle rust te kijken en wil ons meegeven dat waarachtige verlichting is weggelegd voor wie geduld heeft en volhardt.

grootmeester in eye

Bij de presentatie van The Deserted, Tsai Ming-liang's eerste VR-productie, vertoont het filmmuseum alle lange speelfilms van de Taiwanese grootmeester nog een keer op het grote doek, van Rebels of the Neon God (1992) tot Your Face (2018). Tsai komt ook naar Eye voor een Masterclass bij zijn VR-debuut.