Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

  • Jumbo
  • Jumbo
  • Jumbo
  • Jumbo
Bekijk trailer

jumbo_nederlandse_trailer_vanaf_26_maart

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Jumbo

Jeanne wordt verliefd op een fantastische machine, de kermisattractie Jumbo. Een excentrieke liefdesrelatie volgt, zinderend als een achtbaanrit en tegelijk schokkend als de botsauto’s.

Jeanne, een verlegen jonge vrouw, werkt 's nachts in een pretpark waar ze graag rondloopt terwijl ze er de gangpaden schoonmaakt. Haar leven fleurt op wanneer het park een nieuwe sensatieattractie krijgt: de fantastische en indrukwekkende Jumbo, die voor haar ogen tot leven komt. Het is liefde op het eerste gezicht.  

regenboog

Jumbo is sterk, en straalt in alle kleuren van de regenboog. Met zijn vele octopus-achtige armen gooit hij Jeanne de lucht in, terwijl hij haar stevig vasthoudt. De machine praat met haar via trillingen en zijn kleurige flitslichten. Jeannes geobjectiveerde liefde voor Jumbo zorgt voor een hoop ongemak: haar rock 'n' roll moeder (Emmanuelle Bercot), normaal gesproken erg open over seks, schaamt zich voor haar dochter. En Marc, de manager van het attractiepark, heeft liever dat Jeanne hém aandacht geeft. 

In haar hoogst originele debuut toont de jonge Belgische regisseur Zoé Wittock een excentrieke liefdesrelatie die zindert als een achtbaanrit en tegelijk schokt als de botsauto’s.

...verrassend tedere coming-of-age...heerlijk...verfrissend...oprecht, teder en meeslepend...vurig kloppende hart... (De Filmkrant)

 ...fijn debuut ... fraai verbeeld... (De Volkskrant)

 ...mooi...knap... (VPRO/Cinema.nl)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Cineville-pashouders kunnen deze film online kijken via Vitamine Cineville.