Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

jupiters_moon_trailer_nederlands_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Jupiter's Moon

Virtuoze competitiefilm in Cannes combineert spectaculaire actie met politiek commentaar door een vluchteling met superkrachten op te voeren. Wanneer de dubieuze dokter Stern zijn bijzondere kracht ontdekt, ziet hij daar al snel een buitenkansje in om zijn patiënten met ‘mirakels’ te genezen.

Het visueel overdonderende Jupiter's Moon is een spetterende actie-thriller en serieus politiek commentaar in één. De Hongaarse film heeft ongetwijfeld een van de sterkste openingsscènes van dit jaar. Bij een poging illegaal de Hongaarse grens over te steken wordt de jonge Aryan door de politie neergeschoten. In het ziekenhuis blijkt hij niet alleen miraculeus hersteld, hij stijgt ook op van zijn bed om enkele meters daarboven te blijven zweven. Een dienstdoende arts ziet de gave van de jongen en neemt hem onder zijn hoede, maar hij heeft een dubbele agenda.

Kornél Mundruczó, regisseur van Delta en de virtuoze, snoeiharde film White God, trekt in Jupiter's Moon opnieuw alle registers open. Spelend met fantasy-elementen, religieuze symboliek en spectaculaire actie stelt hij zelfzuchtigheid en corruptie aan de kaak, maar houdt de deur open voor hoop op een betere wereld. We leven tegenwoordig in een horizontale netwerkmaatschappij, zo mijmert Stern, en we zijn het verleerd om nog omhoog te kijken. We moeten weer offers leren brengen voor een goede zaak.

...intrigerend...voortreffelijk dynamische camera...adembenemend...heerlijk absurdistisch...Voortreffelijk uitgevoerd... (**** Trouw)

...geweldig...een moedige film. Een film om te verdedigen. Om in te duiken. En dan uit op te stijgen. (**** NRC Handelsblad) 

...Spectaculair...vol verbazingwekkende scènes...visuele durf en de originele mix van grimmig realisme en het fantastische. (De Volkskrant)

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z