Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • Kala Azar
  • Kala azar
  • Kala azar
  • Kala azar
  • Kala azar
Bekijk trailer

kala_azar_-_trailer_nl_-_20_augustus_in_de_filmtheaters

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Cinema Ecologica


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Kala azar

Kala azar volgt een jong stel dat voor dode dieren zorgt om hun leven betekenis te geven. De Griekse beeldend kunstenaar Janis Rafa schept een eigen surrealistisch universum, met subtiel commentaar op de ecologische ramp die ons te wachten staat.

Janis Rafa's film is vernoemd naar het virus kala azar, oorzaak van een epidemie die begin jaren negentig in Griekenland opkwam en een grote sterfte onder dieren veroorzaakte.

Rafa in de Filmkrant: "Kala azar is wat mij betreft een film over mensen die het onderwerp op een niet-antropocentrische manier benadert.”

as terug

In een semi-industriële zone aan de rand van een stad, ergens in het zuiden van Europa, bedrijft een jong stel de liefde in hun auto, off-road, omringd door zwerfhonden. Daarna beginnen ze met hun dagelijks werk: het ophalen van overleden huisdieren om ze naar het dierencrematorium te brengen. Later geven ze de as terug aan de eigenaren.

anonieme dieren

Langzaam maar zeker wordt duidelijk hoe het koppel zich verhoudt tot leven en dood. Naast hun werk verzamelen ze tijdens hun ritten ook doodgereden, anonieme dieren. Ook die cremeren ze, met zorg en aandacht. In dit desolate landschap groeit hun liefde, tot het moment dat ze zelf een dier aanrijden.

verdorvenheid

Regisseur Janis Rafa is een Griekse beeldend kunstenaar. Op het Filmfestival Rotterdam won ze met Kala azar de Prijs van de Kring van Nederlandse Filmjournalisten. Haar film is een heel eigen surrealistisch universum, met subtiel commentaar op de verdorvenheid van de wereld en de ecologische ramp die ons te wachten staat.

Deze film is te zien tijdens van eerste editie van Cinema Ecologica: De mens, een virus / Human Pandemic.

ondertiteling bij deze film

Kala azar wordt 15/2 12.00 vertoond met Nederlandse ondertiteling, op 16/2 19.15 met Engelse ondertiteling.

i.v.m. de lockdown is de kaartverkoop is nog niet begonnen. Houd de nieuwsbrief in de gaten voor meer informatie.

voor 16 feb 2021 19:15
Engels ondertitelde vertoning