• Karakter
  • Karakter
  • Karakter
  • Karakter

Karakter

Van Diems debuutfilm, naar het klassieke werk van Bordewijk over de botsing tussen deurwaarder Dreverhaven en zijn bastaardzoon Katadreuffe, won in 1998 een Oscar voor de Beste niet-Engelstalige film. Vertoning van de 4K-restauratie.

In het vooroorlogse Rotterdam wordt de meedogenloze deurwaarder Dreverhaven (een monumentale Jan Decleir) door menigeen gevreesd. Zijn ambitieuze en koppige bastaardzoon Katadreuffe (doorbraakrol voor Fedja van Huêt) besluit na een faillissement advocaat te worden en zet daarvoor alles aan de kant, zelfs zijn vriendinnetje. Een botsing met Dreverhaven is onvermijdelijk. 

Van Diem baseerde zich op de gelijknamige klassieke roman van Bordewijk, waarbij hij ook elementen uit diens postuum gepubliceerde vroege novelle Dreverhaven en Katadreuffe verwerkte.

nieuwe restauratie

Van Diems debuutfilm won in 1998 een Oscar voor de Beste niet-Engelstalige film. Eye vertoont de nieuwe, haarscherpe 4K-restauratie, waardoor de krachtige beelden van Karakter na 22 jaar weer van het doek afspatten.

ondertiteling bij deze film

Deze week wordt Karakter alleen vertoond met Engelse ondertiteling.

voor 30 okt 2020 12:45
Engels ondertitelde vertoning