Eye is weer open! Tickets voor tentoonstelling en film zijn alleen online te koop.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

Bekijk trailer

kind_hearts_and_coronets_-_official_trailer_-_starring_dennis_price_and_alec_guinness

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Kind Hearts and Coronets

Genieten van typisch Britse zwarte humor? Het kan met Kind Hearts and Coronets, kroonjuweel van de vermaarde Ealing Studios, waarin een zoon wraak neemt op de adellijke familie die zijn moeder verstootte. Indrukwekkend optreden van Sir Alec Guinness in negen verschillende rollen. De film is vorig jaar gerestaureerd ter gelegenheid van zijn 70ste verjaardag.

De storyline oogt eenvoudig, maar de uitwerking is van superieur ironische klasse. In flashbacks zien we het verhaal van Louis Mazzini, die het onrecht zijn aristocratische  moeder aangedaan, teniet wil doen. De operazangeres trouwde beneden haar stand en werd onterfd. Mazzini wil de titel van hertog veroveren en besluit alle acht  familieleden die hem in de opvolgingslijn voorgaan uit de weg te ruimen.

macaber-humoristisch

Acht keer vindt een moord plaats, en alle acht keer is Alec Guinnes – in steeds verschillende gedaantes – het slachtoffer. Regisseur Robert Hamer maakte een macaber-humoristische vertelling over wat de Britten met veel gevoel voor understatement ‘the gentle art of murder’ noemen. Het resultaat is een typische Ealing-film: Kind Hearts and Coronets is zowel een bijtende satire over klasseverschillen en snobisme als een sophisticated vormgegeven thriller met verbluffende acteerprestaties.   

Binnenkort in Eye

voor 03 jun 2020 15:30