Onderdeel van Fien de la Mar

Klokslag twaalf

Bij de première van Ik wil gelukkig zijn, de documentaire van Annette Apon over het leven van Fien de la Mar, programmeert EYE uit eigen collectie een aantal films waarin De La Mar valt te bewonderen. In Klokslag twaalf speelt de vedette de vriendin van een voormalig bendelid, wiens misdaden precies om middernacht zullen verjaren. Ook met Frits van Dongen en Louis Davids.  

Jean Verdier lijkt alles op een rijtje te hebben; de geslaagde industrieel is directeur van een stevig bedrijf dat het financieel voor de wind gaat. Tien jaar geleden was hij echter  heel iemand anders: als lid van een internationale bende stak hij schepen in brand, lichtte de verzekering op en doodde twee mensen. Precies om middernacht zal zijn misdaad echter verjaren – reden voor zijn oude bendeleden om hem te chanteren. 

Fien de la Mar speelt Verdiers verleidelijke, gewezen maîtresse Matia; ook de destijds populaire acteurs Max Croiset en Cor Hermus werden gecontracteerd. De film werd in Parijs opgenomen, als de Nederlandse versie van Quand minuit sonnera, een productie van de Franse commerciële veelfilmer Léo Joannon.