Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

knife_in_the_clear_water_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Knife in the Clear Water

Fascinerend, schilderachtig portret van de Hui, een Chinese moslimminderheid in de Ningxia-provincie, gelegen in mistig Noord-China. De oude boer Ma Zishan dreigt zijn enige stier te moeten slachten voor de ceremonie ter nagedachtenis van zijn veertig dagen geleden overleden vrouw. Maar hij kan geen afscheid nemen van zijn trouwe hulp op het land…

Ma Zishan, een bedachtzame man die decennia lang de seizoenen heeft zien komen en gaan, met zijn vrouw het land heeft bewerkt met niet meer dan een primitieve ploeg en de trekkracht van zijn stier, en het leven heeft genomen zoals Allah het hem heeft toebedeeld, is van slag. Natuurlijk wil hij de ceremonie ter nagedachtenis van zijn vrouw houden, maar hoe moet hij alle gasten voeden? Zijn zoon raadt hem aan de oude stier te slachten, maar Ma Zishan houdt van het trouwe dier. Toevallig of niet, de stier wordt ziek, alsof hij het naderende onheil voelt aankomen, Ma Zishan verzorgt hem.

Voor zijn soms magisch realistisch aandoend portret van een moslimgemeenschap in de ruige natuur van Ningxia, werkte Wang met lokale bewoners, die verrassend expressief acteerwerk afleverden. Als beeldformaat koos hij de 4:3-ratio, hetzelfde vierkantige beeld dat ook de films van Andrei Tarkovski kenmerkt.

Knife in the Clear Water, het speelfilmdebuut van Wang Xuebo, werd door vakblad Variety omschreven als een ‘etnografische pastorale’ maar ook als onopgesmukt, aards portret van een straatarme plattelandsgemeenschap. Met geheven hoofd boeren de dorpsbewoners een  bestaan bij elkaar en houden eeuwenoude islamitische spirituele tradities in ere.

...Mooi...fraaie speelfilmdebuut... (**** De Volkskrant)

 ...schitterend uitgelicht...slaagt de film volledig...prachtige beelden... (**** Trouw)

 ...verbluffend fraaie fotografie...schilderachtig... verbluffend, stijlvast speelfilmdebuut... (**** Het Parool)

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z