Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

  • The Verdict
  • Jaws
  • Barfly
  • The Verdict
  • Lost Weekend
Bekijk trailer

the_verdict_-_trailer_-_1982_hq

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Koolhoven & Simons

Koolhoven & Simons: Alcoholism Night

Nu de halve wereld zich moeizaam door Dry January heen heeft geworsteld, richten de cinefiele beroepsquerulanten Koolhoven & Simons zich op cinematografische alcoholisten. In de hoofdfilm The Verdict (1982) verwaarloost de drankzuchtige advocaat Frank (Paul Newman) zijn baan en leven.

In het eerste uur komen klassieke alcoholistische personages langs uit onder andere Jaws (1975), The Lost Weekend (1945) en Barfly (1987). Nooit werd een bezopen gast (Mickey Rourke) zo mooi belicht als in Barfly door cameraman Robby Müller.

coma

In hoofdfilm The Verdict (1982) van Sidney Lumet bijt een advocaat op zijn retour zich vast in een zaak tegen twee gerenommeerde chirurgen. Zij maakten fouten bij een routine-operatie, waardoor een zwangere vrouw in coma raakte.

Advocaat Frank Galvin (Paul Newman) weigert een afkoopsom en klaagt het alom gerespecteerde ziekenhuis, gelieerd aan een invloedrijk bisdom, aan. Maar Frank verwaarloost zijn baan en leven door zich meer op de drank dan op zijn dossiers te focussen.

voor 21 feb 2021 19:30