Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • La última primavera
  • La última primavera
  • La última primavera
  • La última primavera
Bekijk trailer

la_ultima_primavera_-_officiele_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl, Vitamine Cineville


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

La última primavera

Een zelfgebouwd huis in een sloppenwijk net buiten Madrid vormt het onderkomen van de hechte familie Gabarre Mendoza. Hoe lang nog? In haar speelfilmdebuut tekent Isabel Lamberti het toekomstige lot van een familie wier bestaan drastisch zal veranderen. 

Sommigen noemen het de prijs van vooruitgang, anderen heffen hun vuist in protest. Als projectontwikkelaars vaart zetten achter hun plannen om de arme buitenwijk 'La Cañada Real’ te slopen, slaat de wanhoop toe in de familie Gabarre Mendoza. Wat te doen?

Vader David, hardwerkende schroothandelaar, probeert de autoriteiten op andere gedachten te brengen, maar de bureaucratie zet de hakken in het zand. Zijn vrouw, de altijd vrolijke Augustina, weet zich geen raad en ook de kinderen en de aangetrouwde familieleden worstelen met het besef dat alles zal veranderen.

Cannes

La última primavera werd geproduceerd door IJswater Films en is, na een aantal korte films, het speelfilmdebuut van de jonge Nederlands-Spaanse regisseur Isabel Lamberti. Haar raamvertelling is zowel sociaal-realistisch drama als intiem portret van de – echt bestaande – familie Gabarre Mendoza.   

De film werd geselecteerd voor ACID, het zijprogramma voor nieuwe filmmakers van het (online) Cannes-filmfestival; de fysieke première vond in september plaats tijdens het filmfestival van San Sebastián. La última primavera won daar de prestigieuze New Directors Award. 

over de regisseur

Isabel Lamberti studeerde Media en cultuur in Amsterdam en volgde ook de opleiding van de Nederlandse Filmacademie. Ze is werkzaam als regisseur en researcher. Haar films zijn een combinatie van fictie en documentaire. In 2014 won ze met Vuurrood de PZC Juryprijs van het Film By the Sea Festival.

ondertiteling bij deze film

13/12 19.30 Engels ondertiteld, de andere vertoningen zijn Nederlands ondertiteld.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z