• La Belle Époque, Nicolas Bedos
  • La Belle Époque, Nicolas Bedos
  • La Belle Époque, Nicolas Bedos
  • La Belle Époque, Nicolas Bedos
Bekijk trailer

la_belle_epoque_trailer_vanaf_2_januari_2020_in_de_bioscopen

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

La belle époque

Zestiger Victor dreigt een grumpy old man te worden die moeite heeft met de 21ste-eeuwse hightech. Dan krijgt hij het aanbod om terug te keren in de tijd. Snel laat Victor zich naar 1974 transporteren, toen hij zijn grote liefde Marianne ontmoette. Sprankelende romantische komedie met surrealistische ondertoon, met  topacteurs Daniel Auteuil en Fanny Ardant in de hoofdrollen.

Het leven van de technofobische striptekenaar Victor (Daniel Auteuil) raakt ontregeld wanneer hij kennismaakt met een unieke manier van entertainment. Het bedrijf van zijn zoon biedt welgestelde cliënten de kans om door een combinatie van slimme trucages en het naspelen van gebeurtenissen terug in de tijd te gaan.

roken als een ketter

Victor besluit de meest memorabele week uit zijn leven te herbeleven, die waarin hij zijn grote liefde Marianne (Fanny Ardant) voor het eerst ontmoette. De setting is een gezellig buurtcafé uit de jaren zeventig, waar iedereen rookt als een ketter. Het liefst zou Victor willen blijven in deze tijd zonder mobiele telefoons, internet en andere moderne gemakken...

inventief spel

De tweede lange speelfilm van Nicolas Bedos beleefde zijn wereldpremière in Cannes (Out of Competition) en was de openingsfilm van Film by the Sea in Vlissingen. La belle époque werd geprezen als inventief spel met realiteit en fictie, waarin de kijker verstrikt raakt in een cinematografische variant van de Rubiks-kubus.

voor 22 feb 2020 21:30