Eye is per 1 juni weer open. De ticketverkoop is gestart voor tentoonstelling en film.
Restaurant bezoeken? Maak een reservering.

  • La Cordillera de los Sueños
  • La Cordillera de los Sueños
  • La Cordillera de los Sueños
  • La Cordillera de los Sueños
  • La Cordillera de los Sueños
  • La Cordillera de los Sueños
Bekijk trailer

la_cordillera_de_los_suenos_-_patricio_guzman_-_officiele_nl_trailer_-_vanaf_6_februari

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

La Cordillera de los Sueños

In Chili zijn de pieken van de Andes nooit ver weg: de bergketen (Cordillera) vormt maar liefst 80 procent - en daarmee de ruggengraat – van het land. Meesterdocumentairemaker Patricio Guzmán analyseert de verhouding tussen dat tijdloze landschap en de roerige geschiedenis van zijn vaderland.

Guzmán woont sinds de staatsgreep van legerleider Augusto Pinochet niet meer in Chili. Inmiddels is de dictatuur overwonnen, maar het economische beleid dat eraan ten grondslag lag heeft het land nog steeds in haar greep.

nooit eerder vertoonde beelden

Na Nostalgia de la luz en El botón de nácar, waarin hij het noorden en het zuiden van Chili verkende, zoekt Guzmán nu naar het verleden en heden van het land in de bergen en Santiago. Het laatste deel van de trilogie toont adembenemende panorama’s van de besneeuwde bergen, afgewisseld met nooit eerder vertoonde beelden van de volksopstand uit 1973.

nieuwe generatie

Guzmán is te horen op de voice-over; ook interviewt hij kunstenaars en wetenschappers en werpt een blik op de toekomst: kan de nieuwe generatie zich nog dromen veroorloven?

La cordillera de los sueños won dit jaar de prijs voor beste Documentaire op het Cannes-filmfestival en was ook te zien op IDFA, waar Patricio Guzmán als hoofdgast werd onthaald.

Lees meer over Patricio Guzmán.

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.