La glace à trois faces

Het klinkt zo aanlokkelijk: door drie vrouwen bemind worden die ieder een eigen, verschillend beeld hebben van hun liefdesobject. Maar ook in de wereld van polyamorie houdt het ongeluk huis, leert Jean Epsteins portret van een jonge, roekeloze minnaar. Live begeleiding door Mark Alban Lotz en Alan Purves met percussie, fluiten en elektronica.  

De regisseur – bekend om zijn pleidooien voor een experimentele benadering van de filmgrammatica – baseerde zich voor zijn vertelling op de destijds populaire roman ‘L’Europe galante’ van Paul Morand. Hierin wordt een jonge, geslaagde zakenman verliefd op drie heel verschillende vrouwen: Pearl, een rijke Engelse, de Russische beeldhouwster Athalia en  Lucie, een  meisje uit de arbeidersklasse. Wanneer Lucie een keer geen tijd voor hem heeft, pakt de minnaar zijn sportauto, geeft volop gas en rijdt zijn ondergang tegemoet…

Epstein creëerde een gelaagde vertelling waarin de drie vrouwen terugblikken op hun verhouding en heden, verleden en toekomst onnavolgbaar verweven raken.

Live begeleiding door musici/componisten Mark Alban Lotz (fluiten, elektronica) en Alan Purves (percussie). Lotz werkt op het snijvlak van jazz-, world- en nieuwe muziek en is gewend te improviseren tegen de multiculturele achtergrond  van zijn jeugd in Duitsland, Thailand en Uganda. Alan Purves groeide op in Edinburgh en improviseert graag in allerlei genres, van jazz en rock tot Ierse folk en niet-westerse volksmuziek.

Voorfilm: L'étoile de Mer van Man Ray (Frankrijk 1928)