Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

La glace à trois faces

Het klinkt zo aanlokkelijk: door drie vrouwen bemind worden die ieder een eigen, verschillend beeld hebben van hun liefdesobject. Maar ook in de wereld van polyamorie houdt het ongeluk huis, leert Jean Epsteins portret van een jonge, roekeloze minnaar. Live begeleiding door Mark Alban Lotz en Alan Purves met percussie, fluiten en elektronica.  

De regisseur – bekend om zijn pleidooien voor een experimentele benadering van de filmgrammatica – baseerde zich voor zijn vertelling op de destijds populaire roman ‘L’Europe galante’ van Paul Morand. Hierin wordt een jonge, geslaagde zakenman verliefd op drie heel verschillende vrouwen: Pearl, een rijke Engelse, de Russische beeldhouwster Athalia en  Lucie, een  meisje uit de arbeidersklasse. Wanneer Lucie een keer geen tijd voor hem heeft, pakt de minnaar zijn sportauto, geeft volop gas en rijdt zijn ondergang tegemoet…

Epstein creëerde een gelaagde vertelling waarin de drie vrouwen terugblikken op hun verhouding en heden, verleden en toekomst onnavolgbaar verweven raken.

Live begeleiding door musici/componisten Mark Alban Lotz (fluiten, elektronica) en Alan Purves (percussie). Lotz werkt op het snijvlak van jazz-, world- en nieuwe muziek en is gewend te improviseren tegen de multiculturele achtergrond  van zijn jeugd in Duitsland, Thailand en Uganda. Alan Purves groeide op in Edinburgh en improviseert graag in allerlei genres, van jazz en rock tot Ierse folk en niet-westerse volksmuziek.

Voorfilm: L'étoile de Mer van Man Ray (Frankrijk 1928)

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

14 maart 2019 is Eye gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€19,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z