Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

previously_unreleased_la_helada_negra_-_english_subtitled_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

La helada negra

Het is de barre natuur die spreekt in Maximiliano Schonfelds tweede speelfilm, een sobere vertelling over hardwerkende boeren in de laagvlaktes van Argentinië. Hun oogst wordt bedreigd door de ‘zwarte vorst’, maar de mysterieuze verschijning van een mooie jonge vrouw doet de gewassen herstellen – is zij een wonder? Schonfeld legt de nietigheid van de mens vast in weidse opnamen van een mythisch landschap bevolkt door Europese immigranten.

In het plaatsje Entre Ríos is het leven hard leven en zijn de rolpatronen nog traditioneel; de mannen zijn de patriarchen, de vrouwen dienen. Wanneer de jonge mooie Alejandra opeens opduikt in het dorp en de gevreesde ‘zwarte vorst’ terugwijkt en een hongersnood lijkt afgewend, veranderen ook de onderlinge verhoudingen: de vrouwen winnen aan autoriteit nu Alejandra wordt aanbeden als wonderdoener en natuurkracht.

perspectiefcorrectie

Met zijn tweede speelfilm – eerder filmde Schonfeld Germania (2012) – geeft de regisseur een perspectiefcorrectie op het gebruikelijke beeld van Argentinië. Zijn hoofdpersonen zijn geen gesoigneerde stadsbewoners die dansen op het vurige ritme van de bandoneón, maar rurale ploeteraars die ternauwernood het hoofd boven water houden: hun magisch wereldbeeld houdt hen op de been.

Maximiliano Schonfeld  (1982, Crespo, Argentinië) is uit dezelfde streek afkomstig als de boeren uit La helada negra, nazaten van geëmigreerde Wolga-Duitsers. Hij studeerde aan de filmacademie van Buenos Aires en regisseerde meerdere korte films, commercials en tv-series. La helada negra ging in 2015 in première tijdens het Berlin International Film Festival; Schonfeld werkt nu aan zijn derde speelfilm, La siesta del tigre.

landelijke vertoningen

Alkmaar, Filmhuis Alkmaar, www.filmhuisalkmaar.nl

Zutphen, Filmtheater Luxor, t. 0575 – 513 750, www.luxorzutphen.nl

 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z