Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

la_holandesa_-_officiele_nl_trailer_-_26_april_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

La Holandesa

Marleen Jonkmans speelfilmdebuut – met Rifka Lodeizen in de hoofdrol – is een bedachtzame roadmovie over Maud, een vrouw op zoek naar zichzelf tijdens een vakantie in Chili. Uit jezelf breken, het verleden achterlaten, je bevrijden van beklemmende banden, blijkt echter nog niet zo eenvoudig. De indrukwekkende Chileense natuur blijft onverstoorbaar, Maud vindt haar weg.

Maud en Frank hebben al acht jaar lang een relatie en lijken het prima met elkaar te kunnen vinden. Eén ding echter ontbreekt, en dat zijn kinderen. Om hun verhouding een nieuwe impuls te geven vertrekt het paar op vakantie naar Chili. Na een stevige ruzie pakt Maud haar rugzak om op haar eentje door het ruige Chileense landschap te trekken. De woedende voicemails van Frank negeert ze, onderweg leert ze het jongetje Messi kennen, met wie ze haar reis naar het zuiden van Chili vervolgt.

ontroerend drama

Marleen Jonkmans speelfilmdebuut - naar een scenario van Daan Gielis - legt trefzeker de psyche bloot van een vrouw die worstelt met levensvragen en niet altijd een antwoord heeft. Maud trekt langs stoffige snelwegen door Chili om na te denken, raakt soms de draad kwijt en doet stomme dingen. Toch blijft ze sympathiek. De reis biedt haar de mogelijkheid om los te komen van zichzelf en haar verleden: in anonieme wegrestaurants is ze een onbekende, een blondine uit Europa die steeds een nieuw levensverhaal verzint.

La Holandesa is een ontroerend drama over een dolende vrouw die haar eigen weg weer vindt. De film - een verrassende variatie op thema van de roadmovie - werd vorig jaar geselecteerd voor het prestigieuze filmfestival van Toronto en was ook te zien op IFFR 2018.

Rifka Lodeizen schittert...Sterk debuut...mooi...knap geregisseerd...volstrekt naturel gespeeld...zeer geslaagde roadmovie... (**** NRC Handelsblad)

...Mooi...sterk thema en een even krachtige hoofdrolspeelster...geestig...ontroerend... (**** Trouw)

...Lodeizen bewijst in La Holandesa opnieuw dat ze de beste filmactrice van Nederland is...Je kunt je ogen niet van haar afhouden...prachtig kloppende hart...subtiel...fraai gefotografeerd... (Het Parool)  

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z