• L.A. Tea Time
  • L.A. Tea Time
  • L.A. Tea Time
  • L.A. Tea Time
Bekijk trailer

trailer_l.a._tea_time_sophie_bedard_marcotte

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

L.A. Tea Time

Wat doe je als jonge vrouwelijke filmmaker in Quebec, als je het even niet meer weet? Je gaat te rade bij regisseur, kunstenaar en schrijver Miranda July. De speelse roadtrip is ook een ode aan filmmaker Chantal Akerman, die als denkbeeldig orakel aan de horizon verschijnt. 

July lijkt precies te doen wat ze wil, en het pakt voor haar nog goed uit ook: zij hoeft immers geen online hotelreviews te vertalen voor de kost, zoals Sophie Bédard Marcotte doet. Die vertrekt daarom met haar cameravrouw op een roadtrip naar Los Angeles om op de thee te gaan bij July. Uiteraard verloopt niets zoals gepland.

luchtige roadmovie

Hun ongebruikelijke reis dwars door de Verenigde Staten resulteert in een luchtige roadmovie, gevuld met landschapsmeditaties, onwaarschijnlijke ontmoetingen, animaties en een vleugje magie. Een film over vriendschap, het dertigersdilemma en de zoektocht naar inspiratie.

eerbetoon Chantal Akerman

In haar derde film verwerkte Bédard Marcotte verwijzingen naar filmische voorbeelden; daarbij creëert ze een postume glansrol voor Chantal Akerman (1950 - 2015). Zij verschijnt aan de roze gekleurde horizon als orakel voor iedere filmmaker die, bij gebrek aan een uitgestippeld pad, op zoek is naar de yellow brick road.

(bron: IDFA)

14 juli houdt kunsthistoricus Marian Cousijn een inleiding

voor 15 aug 2020 21:45