Eye Filmmuseum is tijdelijk gesloten t/m 9 februari. Lees hier meer.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
  • La Vérité
  • La Vérité
  • La Vérité
  • La Vérité
Bekijk trailer

la_verite_-_officiele_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

La vérité

Sterren Catherine Deneuve en Juliette Binoche spatten van het doek als moeder en dochter die samen aan een film gaan werken, waarna oude wrok komt bovendrijven. De veelgeprezen regisseur Hirokazu Kore-eda (Gouden Palm-winnaar ShopliftersLike Father, Like Son) maakte zijn eerste film buiten zijn geboorteland Japan. De film was de openingsfilm van het afgelopen Filmfestival van Venetië.

Hirokazu Kore-eda maakt vaak films over familiestrubbelingen, ditmaal verplaatst naar Parijs, waar een moeder en een dochter een stormachtige reünie beleven. De charismatische filmlegende Fabienne (Deneuve) heeft haar werk altijd laten voorgaan. Dankzij de publicatie van Fabiennes memoires duikt de van haar vervreemde dochter Lumir (Binoche) op, inmiddels scenarioschrijver, samen met Lumirs echtgenoot en acteur Hank (Ethan Hawke) en hun dochter.

vermakelijke wreedheden

Wanneer de assistent van Fabienne plotseling ontslag neemt terwijl ze aan een sciencefictionfilm werkt, stemt Lumir ermee in om zijn werk over te nemen. Niet alleen leidt dit tot vele confrontaties en worstelingen tussen de twee vrouwen, ook de memoires van Fabienne en de parallellen tussen de nieuwe film en het leven van Fabienne halen oude wrok naar boven.

La vérité bruist van de goede scènes, die vol zitten met kleine, soms vermakelijke wreedheden, waarbij de waarheid over hun gedeelde verleden ongrijpbaar blijft. Catherine Deneuve en Juliette Binoche vormen samen met Ethan Hawke - hoe kan het ook anders - een voortreffelijke cast.

voorfilm

Star of the Screen: reclamefilm voor filmprojectoren in de vorm van een poppenanimatie, uit de Dollywoodstudio’s van Joop Geesink. Maker onbekend (NL 1953 2’)

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z