Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

lady_macbeth_-_trailer_nl

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Lady Macbeth

Visueel verbluffende, tegendraadse kostuumfilm waarin een 19de-eeuwse jonge vrouw weigert weg te zinken in verveling en onderwerping en over lijken gaat om te ontsnappen aan haar verstikkende huwelijk.

In het verrassende, thrillerachtige debuut Lady Macbeth laat een 19de-eeuwse jonge vrouw zich niet insnoeren in een liefdeloos en gewelddadig huwelijk. Katherine (fenomenale rol van Florence Pugh) is op jonge leeftijd verkocht aan een impotente man die dubbel zo oud is als zij, en vervolgens aan haar lot overgelaten in een kaal landhuis. Maar Katherine weigert weg te zinken in verveling en onderwerping.

Als Katherine een romance begint, is dat ook een rebelse daad tegen het verstikkende patriarchaat. Lady Macbeth ontpopt zich zo tot een visueel verbluffende, provocerende studie naar macht en onderdrukking, gekruid met een vleugje waanzin.

Regisseur William Oldroyd verdiende zijn strepen in het Britse theater. Zijn debuutfilm Lady Macbeth heeft echter niets te maken met Shakespeare maar is gebaseerd op een 19de-eeuwse novelle van de Russische schrijver Nikolaj Leskov, Lady Macbeth uit het district Mtsensk. Oldroyd maakte er een bloedstollende, moderne versie van, die net zo in opstand komt tegen het kostuumgenre als zijn hoofdpersonage tegen de maatschappij.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 11,50

vriend**

€ 10,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€19,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z