• Las Herederas
  • Las Herederas
  • Las Herederas
  • Las Herederas
  • Las Herederas
Bekijk trailer

herederas_trailer_bilingual

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Las herederas

Een vrouw van in de vijftig kruipt uit haar schulp en herontdekt haar verlangens in dit prachtig naturel geacteerde drama. Ze richt haar blik steeds meer op een laag van de bevolking in Paraguay die zeldzaam afgeschermd van de realiteit leeft.

Asunción, Paraguay. Chela en Chiquita, beiden afkomstig uit welgestelde families, zijn al meer dan 30 jaar een stel. In de loop der jaren hebben ze een vaste rolverdeling ontwikkeld. Extraverte Chiquita is verantwoordelijk voor het runnen van hun leven. Chela daarentegen geeft er de voorkeur aan de dag door te brengen aan haar schildersezel.

esprit

Wanneer Chiquita vanwege fraude naar de gevangenis wordt gestuurd, blijft Chela plotseling alleen achter. Ze gebruikt haar oude Daimler om een ​​taxiservice te bieden aan de rijke, oudere dames in de buurt. In haar nieuwe rol als chauffeur ontmoet ze een van hun dochters, de jonge en levenslustige Angy. De ontmoeting lokt de nogal passieve Chela uit haar schulp en helpt haar verlangens te herontdekken. Haar verloren esprit wordt opnieuw aangewakkerd door op ontdekkingstocht te gaan.

naturel

Even terughoudend en voorzichtig als Chela, onderzoekt de film de buitenwereld, en richt haar blik steeds meer op een laag van de bevolking in Paraguay die zeldzaam afgeschermd van de realiteit leeft. Tijdens een bezoek van Chela aan haar vriendin in de gevangenis, ontstaat er echter een heel ander beeld van de verhoudingen in Paraguay. De grotendeels onbekende actrices hebben vrijwel geen acteerervaring en spelen indrukwekkend naturel.

La herederas bleef niet onopgemerkt; de film werd op de Berlinale onderscheiden met Zilveren Beer voor Beste actrice en de Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek; de jury van het World Cinema Amsterdam Festival bekroonde Las herederas met de Juryprijs Beste film.