Bekijk trailer

latlantide_1921

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

L'Atlantide

Dit heroïsche epos van Jacques Feyder is een spectaculaire woestijnfantasie waarin twee Franse legionairs in de Sahara verdwalen en in het verdwenen rijk Atlantis belanden. Met live muzikale begeleiding door het Capital Trio op bandoneón, cello, gitaar en elektronica.

Na zijn leerschool bij filmmaatschappij Gaumont brak regisseur Jacques Feyder (1885-1948) door met L'Atlantide, een spectaculaire woestijnfantasie gebaseerd op de roman van Pierre Benoît.

Twee Franse legionairs verdwalen in de Sahara en belanden in het verdwenen rijk Atlantis, waar ze in de ban raken van de onweerstaanbare koningin Antinea (Stacia Napierkowska). Grote delen van dit bijna drie uur durende, heroïsche epos werden opgenomen op locatie in de Sahara, een gedurfde onderneming, die Feyder geen windeieren legde: L'Atlantide werd een wereldwijd succes.

Begeleiding: Capital Trio en percussionist Udo Demandt. Capital trio bestaat uit: Martin de Ruiter (bandoneón), Annie Tångberg (cello en elektronica) en Andreas Suntrop (elektrische gitaar en effecten).