Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

latlantide_1921

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

L'Atlantide

Dit heroïsche epos van Jacques Feyder is een spectaculaire woestijnfantasie waarin twee Franse legionairs in de Sahara verdwalen en in het verdwenen rijk Atlantis belanden. Met live muzikale begeleiding door het Capital Trio op bandoneón, cello, gitaar en elektronica.

Na zijn leerschool bij filmmaatschappij Gaumont brak regisseur Jacques Feyder (1885-1948) door met L'Atlantide, een spectaculaire woestijnfantasie gebaseerd op de roman van Pierre Benoît.

Twee Franse legionairs verdwalen in de Sahara en belanden in het verdwenen rijk Atlantis, waar ze in de ban raken van de onweerstaanbare koningin Antinea (Stacia Napierkowska). Grote delen van dit bijna drie uur durende, heroïsche epos werden opgenomen op locatie in de Sahara, een gedurfde onderneming, die Feyder geen windeieren legde: L'Atlantide werd een wereldwijd succes.

Begeleiding: Capital Trio en percussionist Udo Demandt. Capital trio bestaat uit: Martin de Ruiter (bandoneón), Annie Tångberg (cello en elektronica) en Andreas Suntrop (elektrische gitaar en effecten).

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z