Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

lavenir_trailer_bande_annonce_release_be_06042016

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

L'avenir

Wat te doen als je man je in de steek laat? De onzekere toekomst die volgt is juist iets om te omarmen in plaats van te smoren, laat Isabelle Huppert zien in Mia Hansen-Løves prachtige L’avenir. Winnaar van de Zilveren Beer in Berlijn.

Plots wankelt het rustige leven van filosofiedocent Nathalie, even subtiel als krachtig gespeeld door Isabelle Huppert. Ze wordt na een lang huwelijk gedumpt door haar man, die een nieuwe liefde heeft gevonden. Zonder te dramatiseren laat Mia Hansen-Løve heel mooi zien hoe Nathalie zich geleidelijk een ander leven moet gaan voorstellen. Daar neemt Hansen-Løve de tijd voor, net zoals in het echte leven nodig is.

L’avenir weet hart en hoofd aan te spreken. Juist de momenten voor en na het drama geeft ze aandacht. En dan komt de dag dat Nathalie een lichtpunt ziet: 'Man weg, moeder dood, kinderen de deur uit — ik heb nu de totale vrijheid, die heb ik nog nooit ervaren.' Een leven zonder partner is niet het einde van de wereld.

innerlijke kompas

Ze heeft geen zin om het met een 'oude vent' aan te leggen of om opnieuw te beginnen. Haar rijke intellectuele leven is genoeg om gelukkig te zijn. Boeken zijn voor haar een volwaardige vervanging. Tegelijkertijd krijgt de Parijse uitgeverswereld, die zijn innerlijke kompas wel kwijt lijkt te zijn, er in een aantal komische scènes flink van langs. Fabien, de lievelingsstudent van Nathalie, is ondertussen een ambitieus boek aan het schrijven over ‘het vinden van een uitweg uit de onheilsgedachte’ en heeft zich teruggetrokken in een anarchistisch collectief in het bergachtige Vercors.

ontsnapte kat

De radicale Fabien is ervan overtuigd dat woorden en daden samen moeten gaan. Nathalie vindt dat ons leven in harmonie moet zijn met onze ideeën, maar ze wil geen revolutie. Ze is te oud voor radicaliteit, zegt ze, en heeft een bescheidener doel: jongeren zelf leren denken. Zelf moet ze weer leren leven. Het lukt haar om door te gaan, door haar aandacht op zichzelf te richten en niet op het vinden van een nieuwe man. Ze is als de ontsnapte kat van haar moeder die jarenlang als huiskat binnen lag, maar inmiddels in de wilde natuur rondwaart en weer op haar instincten vertrouwt.

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z