Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

lawrence_of_arabia_-_official_trailer_-_presented_in_70mm

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Lawrence of Arabia (70mm)

David Leans klassieker maakte van de tot dan toe vrijwel onbekende Peter O’Toole en Omar Sharif grote sterren. O’Toole speelt T.E. Lawrence, de Britse officier die tijdens de Eerste Wereldoorlog het vertrouwen weet te winnen van de Arabische vorsten in de strijd tegen de Duitsgezinde Turken. De opwindende muziek van Maurice Jarre won een Oscar, evenals het oogstrelende camerawerk van Freddie Young.

Caïro tijdens de Eerste Wereldoorlog. Luitenant T.E. Lawrence (Peter O'Toole) verveelt zich in de ingeslapen stad. Dan schiet Lawrence wakker: is het geen goed plan om de Arabische stammen te verenigen in de strijd tegen de Ottomaanse overheerser, tevens de aartsrivaal van het Britse koloniale rijk? De charismatische Lawrence brengt een leger bijeen en weet door zijn strategisch inzicht de Turken stevige klappen toe te brengen.

Lawrence of Arabia is niet alleen een adembenemend fraai gefotografeerd 70mm-epos dat de woestijn bijna voelbaar maakt, maar ook een intrigerende schildering van een vriendschap tussen twee mannen die vrijwel niets met elkaar gemeen hebben. Een Britse filmcriticus meende dat de film een portret was van een beroepssoldaat met ‘getormenteerde sadomasochistische trekken en onderdrukte homoseksuele verlangens die zichzelf de rol van warrior king heeft toebedacht’. Wat een adequate verklaring zou kunnen zijn voor de aantrekkingskracht tussen Lawrence en Sherif Ali (Omar Sharif).

De met Oscars overladen avonturenfilm wordt vertoond in een gloednieuwe 70mm-kopie uit de EYE-collectie. 

Grover Crisp, Sony Studios over de restauratie

When we completed the digital restoration of Lawrence of Arabia in 2012, we also wanted to preserve on film all the hard work that went into the image restoration. So, we produced a new 65mm negative primarily for preservation purposes. In the intervening time, renewed interest in 70mm print exhibition has generated many requests for new 70mm prints of Lawrence and we decided that this would be a good time to honor those requests. The new 70mm prints are really meant for those audiences who truly appreciate the art and technology of film production and exhibition

- Grover Crisp, Executive Vice President, Asset Management, Film Restoration & Digital Mastering, Sony Studios.

Vanaf 25 maart.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z