Bekijk trailer

layla_m._-_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Eye Film Player


Earcatch
audiodescriptie
Bij deze film is audiodescriptie beschikbaar via Earcatch.

Layla M.

Een jonge Nederlands-Marokkaanse vrouw raakt geradicaliseerd in Mijke de Jongs (Joy, Brozer) krachtige drama, geselecteerd voor de filmfestivals van Toronto, Chicago en Londen. De Jong probeert Layla werkelijk te begrijpen, als iemand die wanhopig ergens bij wil horen.

De achttienjarige Nederlands-Marokkaanse Layla (Nora El Koussour) woont met haar ouders, oma en broer in Amsterdam-West. Layla is niet op haar mondje gevallen en stoort zich aan het negatieve beeld over Marokkanen en het islamitische geloof. Het begint met een oneerbiedig opmerking van een voetbalscheidsrechter, het alledaags racisme dat Layla als een symptoom ziet van een grotere, gevaarlijke trend. Thuis zet Layla zich steeds meer af tegen de liberale opvattingen van haar ouders, die de Koran niet samen lezen. Tegen hun wil en tot schrik van haar beste vriendin en broer, sluit ze zich aan bij een groep jonge moslims die strijden voor acceptatie en het uitoefenen van hun geloof. Layla loopt weg van huis en trouwt met een vrome jihadist, met wie ze een trainingskamp in de Ardennen volgt als opmaat voor een reis naar het Midden-Oosten. Langzaamaan en tot haar afgrijzen, realiseert Layla zich wat de echte reden is van hun reis.

Layla M. laat een bekend proces van radicalisering zien en nuanceert het tegelijkertijd...intense acteerprestaties...fraai visueel motief... (**** NRC Handelsblad)

Hartverscheurend...treffend...een film zoals ze in Nederland nog altijd te weinig worden gemaakt...inzichtelijk, uitgesproken en bovenal actueel... (**** De Volkskrant)

...pakkende en actuele drama...Acteertalent Nora El Koussour, die de titelrol speelt, laat de ontembare geestkracht van haar personage niet alleen van het scherm spatten, zij toont in dit doorvoelde filmportret ook Layla’s (misleide) idealisme. (**** De Telegraaf) 

Deze film huur je op de Eye Film Player