Cinema 2 heeft tijdelijk een huiskameropstelling. Je ziet in de agenda in welke zaal een film draait.

  • Lillian
  • Lillian
  • Lillian
  • Lillian
Bekijk trailer

lillian_-_vanaf_12_maart_in_de_filmtheaters_en_via_picl

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Onderdeel van Picl

Lillian

Na te zijn afgewezen voor een baan in de Amerikaanse porno-industrie, besluit een jonge vrouw zonder geld te voet naar huis te gaan naar Rusland. Haar extreme onderneming was eigenlijk geïnspireerd door de mysterieuze verdwijning van Lillian Alling in 1927. In dit betoverende Oostenrijkse drama, fictief maar toch geschoten als een documentaire, is het verhaal omgezet in een eigentijdse setting.

Lilian is een betoverende roadmovie die tegelijk een portret van het Amerikaanse materialisme is, gezien door de ogen van een vrouw, gespeeld door de fascinerende Patrycja Planik. Het uitgangspunt voor de film en de reis was het verhaal van een Russische vrouw die in New York woonde, en op een dag op pad ging om terug te lopen naar haar thuisland. Per ongeluk werd ze ontdekt door werklui in het Canadese woud. Ondanks hun waarschuwingen vervolgde ze haar eenzame mars naar de Beringstraat. Haar naam was Lillian Alling, het jaar was 1927. Tot op de dag van vandaag wordt ze nog steeds als vermist beschouwd.

toevallige ontmoetingen

Lilian is samengesteld uit improvisatie en toeval, zonder script. Vanaf het begin had de regisseur het plan dat toevallige ontmoetingen zouden worden opgenomen in de plot van de film en het verhaal zouden bepalen.

voorfilm Paul de Nooijer

Transformation by Holding Time - Landscape (NL 1976, 3’) is de eerste van drie versies van een film met de lengte van een filmrol. Het beeldvlak raakt geleidelijk gevuld met polaroidfoto's, gemaakt vanuit één standpunt. Landscape registreert in één ongemonteerd shot de filmmaker in een heidelandschap terwijl hij polaroidfoto's maakt van de filmcamera. 

voor 11 jul 2020 16:00

Bekijk deze film thuis op Picl, Eye's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.