Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

previously_unreleased_lily_lane_-_english_subtitled_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Lily Lane

Nadat ze te horen heeft gekregen dat haar moeder plotseling is overleden, bezoekt Rebeka met haar zoontje Dani de plaatsen van haar jeugd. Ook hoopt ze haar van de familie vervreemde vader te vinden. De Hongaarse regisseur Bence Fliegauf (Just the Wind) leverde een eigenzinnige mix af van roadmovie en filosofische bespiegelingen over de zin van het leven, gezien door de magisch ingestelde ogen van een kind.

Nu zijn grootmoeder onverwacht is gestorven toon Dani zich meer dan ooit gefascineerd door de grote levensvragen. Rebeka neemt haar zoontje mee in de auto en vertelt hem verhalen over geboren worden en sterven, verhalen die soms een magische twist krijgen. De tocht leidt naar het huis van Rebeka’s jeugd aan de rand van de stad waar een donker bos de overgang naar het Hongaarse platteland markeert; ook wil ze haar vader vinden, een man die al lang geleden uit het zicht van de familie is geraakt.  

handheld camera

Fliegaufs zesde lange speelfilm is een fascinerende mix van droomachtige bespiegelingen over het leven en verslag van de symbiotische relatie tussen moeder en kind. Om dicht op de huid van zijn personages te zitten, maakte de regisseur (1974, Boedapest) gebruik van de handheld camera; op de geluidstrack vloeien achtergrondgeluiden, muziek en atmosferische geluiden ineen, net zoals er in de uitwisseling tussen moeder en zoon geen begrenzing is van fantasie en werkelijkheid.

Lily Lane ging vorig jaar in première op de Berlinale en was daarna op de grote internationale festivals te zien. Fliegaufs vorige film Just the Wind (Csak à szél) was ook in EYE te zien – Just the Wind won de Zilveren Beer van het Berlin International Film Festival 2012.

landelijke vertoningen

Purmerend, Filmhuis Purmerend, online reserveren, www.filmhuispurmerend.nl

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z