• Little Joe
  • Little Joe
  • Little Joe
  • Little Joe
  • Little Joe
Bekijk trailer

little_joe_officiele_nederlandse_trailer_6_februari_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Little Joe

Een prachtige karmazijnrode plant krijgt zoon Joe cadeau van zijn moeder Alice. De lastige jongen zou er rustig van worden… Jessica Hausners uitstapje naar de horror werd door vakblad Variety omschreven als ‘Invasion of the Body Snatchers voor het antidepressivatijdperk’. Hoofdrolspeelster Emily Beecham won de prijs voor beste Actrice in Cannes.  

Alice werkt bij een bedrijf dat nieuwe plantensoorten kweekt. De gedreven wetenschapper is ook alleenstaande moeder van zoon Joe, een tamelijk eigenzinnige tiener – en dat is nog zacht uitgedrukt.

therapeutische waarde

De genetisch gemanipuleerde plant wordt niet alleen bewonderd om haar schoonheid, maar ook om de therapeutische waarde: bij ideale temperatuur, de juiste voeding en regelmatige conversatie (‘praten met groen’), maakt de plant zijn eigenaar gelukkig.

Tegen de voorschriften in neemt Alice een exemplaar mee naar huis voor Joe. Ze dopen de plant ‘Little Joe’.  Naarmate de plant groeit, groeit ook Alices vermoeden dat haar nieuwste creatie misschien niet zo onschadelijk is als de bijnaam suggereert.

workaholic

Little Joe – Jesscia Hausners (Lourdes, Amour fou) eerste Engelstalige speelfilm –, is zowel een spel met de conventies van horror als een verkenning van de moeder-kindrelatie en de verantwoordelijkheid van de wetenschap.

Voor haar vertolking van lichtelijk paranoïde, workaholic wetenschapper Alice ontving Emily Beecham in Cannes de prijs voor beste Actrice; de film werd ook geselecteerd voor de Gouden Palm-competitie.

voor 22 feb 2020 12:30