Bekijk trailer

little_women_-_officiele_trailer_sony

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Little Women

Winter 1861. Jo March benadert een uitgever. Ze zal en moet haar boek onder de aandacht brengen. En dat is geen eenvoudige zaak in een tijd waarin de mannen het voor het zeggen hebben. Regisseur Greta Gerwig schetst een episch portret van Jo en haar zusters, vrouwen die een plek voor zichzelf opeisen. Het leven van de Amerikaanse romanschrijfster Louisa May Alcott was Gerwigs inspiratie. Genomineerd voor zes Oscar-categorieën, waaronder Beste Film en Beste Scenario.

‘Als je een verhaal schrijft over een meisje’, zo zegt een uitgever tegen Jo, ‘zorg er dan voor dat ze aan het einde getrouwd is. Of dood. Een van beide.’ Meer werd er niet verwacht van vrouwen in het negentiende-eeuwse Amerika, maar de vier zussen uit Little Women hebben grotere ambities.

warm licht

Na haar fonkelende debuut Lady Bird stort regisseur Greta Gerwig zich zelfverzekerd en met een frisse, eigentijdse blik op deze literatuurklassieker van Louisa May Alcott. Voor haar is het een verhaal over vrouwelijke aspiraties, geld en kunstenaarschap.

Gerwig, zelf ook actrice, laat haar topcast schitteren: als de vrouwen bij elkaar zijn, buitelen ze over elkaar als een vrolijke kluwen waar altijd warm licht op lijkt te vallen. Los van elkaar stralen ze evenzeer: Florence Pugh is een ontdekking en alleen al het geïrriteerde fronsje dat soms over Saoirse Ronans gezicht trekt, verdient een Oscar. [bron: IFFR]

Van Alcotts roman Little Women or Meg, Jo, Beth and Amy (1868) is ook een eerdere verfilming uit 1949 te zien van Mervyn LeRoy. Ook Gerwigs solodebuutfilm Lady Bird (2017) wordt opnieuw vertoond.

voor 22 feb 2020 10:30