• Loro
  • Loro
  • Loro
  • Loro
  • Loro
  • Loro
Bekijk trailer

loro_trailer_1_november_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Loro

Paolo Sorrentino filmde een onthullend portret van de man die schandaal na schandaal overleefde: Silvio Berlusconi. Topacteur Toni Servillo (La grande bellezza, Il divo) geeft de geslepen mediamagnaat en ooit razend populaire politicus gestalte. Het resultaat is een ontluisterend portret van hedendaags Italië.

Het is nog niet zo lang geleden dat Silvio Berlusconi het veld ruimde als premier van Italië. Drie keer bekleedde hij het hoogste ambt, om uiteindelijk veroordeeld te worden voor belastingfraude. Alles aan Berlusconi was decadent, controversieel en brutaal – hij was de belichaming van de razendsnelle opkomst van de Nieuwe Rijken in de jaren negentig: een roofzuchtige klasse met slechts oog voor het eigen belang, zonder smaak, agressief en luidruchtig.

blingblingspiegel

De voormalige crooner op cruiseschepen bouwde een media-imperium op, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. Hij werd bejubeld en verguisd en was de half criminele blingblingspiegel waarin heel Italië keek.

het masker van de politicus

Regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezzaIl divo) schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest: zijn echtgenote heeft genoeg van zijn bunga bunga-uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af… Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden?

Loro is een fascinerende blik achter het masker van een politicus met negen levens; Toni Servillo geeft de man weergaloos gestalte, net zoals hij eerder in de huid kroop van de sfinxachtige Giulio Andreotti, zevenvoudig premier van Italië.

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart / BGL VIP-kaart / I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie