• Loro
  • Loro
  • Loro
  • Loro
  • Loro
  • Loro
Bekijk trailer

loro_trailer_1_november_in_de_bioscoop

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Loro

Paolo Sorrentino filmde een onthullend portret van de man die schandaal na schandaal overleefde: Silvio Berlusconi. Topacteur Tony Servillo (La grande bellezza, Il divo) geeft de geslepen mediamagnaat en ooit razend populaire politicus gestalte. Het resultaat is een ontluisterend portret van hedendaags Italië.

Het is nog niet zo lang geleden dat Silvio Berlusconi het veld ruimde als premier van Italië. Drie keer bekleedde hij het hoogste ambt, om uiteindelijk veroordeeld te worden voor belastingfraude. Alles aan Berlusconi was decadent, controversieel en brutaal – hij was de belichaming van de razendsnelle opkomst van de Nieuwe Rijken in de jaren negentig: een roofzuchtige klasse met slechts oog voor het eigen belang, zonder smaak, agressief en luidruchtig.

blingblingspiegel

De voormalige crooner op cruiseschepen bouwde een media-imperium op, maakte bliksemsnel opgang in de Italiaanse politiek en overleefde het ene schandaal na het andere. Hij werd bejubeld en verguisd en was de half criminele blingblingspiegel waarin heel Italië keek.

het masker van de politicus

Regisseur Paolo Sorrentino (La grande bellezzaIl divo) schetst een portret van Il Cavaliere op het moment dat hij de controle verliest: zijn echtgenote heeft genoeg van zijn bunga bunga-uitspattingen, zijn bondgenoten trekken hun handen van hem af… Hoe ver gaat hij om zijn macht te behouden?

Loro is een fascinerende blik achter het masker van een politicus met negen levens; Tony Servillo geeft de man weergaloos gestalte, net zoals hij eerder in de huid kroop van de sfinxachtige Giulio Andreotti, zevenvoudig premier van Italië.

voor 12 dec 2018 10:30

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie