• Los versos del olvido
  • Los versos del olvido
  • Los versos del olvido
  • Los versos del olvido
  • Los versos del olvido
Bekijk trailer

los_versos_del_olvido_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je YouTube/ Vimeo cookies accepteren.
klik hier

Los versos del olvido

Los versos del olvido gaat over ‘de morele verplichting om ons het verleden te herinneren en ons te verzetten tegen de gewelddaad van het vergeten’, aldus regisseur Alireza Khatami De film biedt een krachtige metafoor voor de werking van het geheugen en vormt een poëtisch eerbetoon aan hen die strijden voor gerechtigheid voor het onbekende.

Een bejaarde beheerder van een afgelegen mortuarium heeft een perfect geheugen voor alles behalve namen. Elke dag toont hij lijken aan mensen die op zoek zijn naar dierbaren.

Als er in een nabijgelegen stad een opstand uitbreekt en het leger het mortuarium binnenvalt om burgerslachtoffers te verbergen, ontdekt hij het lichaam van een onbekende jonge vrouw. Omdat dit herinneringen oproept aan een persoonlijk verlies, onderneemt hij een magische odyssee om haar een fatsoenlijk begrafenis te bezorgen. 

over de maker

Alireza Khatami (1980, Iran) werkte in de film- en reclame-industrie van Iran en Maleisië en verhuisde later naar de Verenigde Staten, waar hij een kunstopleiding volgde. In zijn werk snijdt hij steeds vraagstukken rond herinneringen, taal en trauma’s aan.

Los versos del olvido (2017) is Khatami’s eerste lange speelfilm. De film won onder meer de Orizzonti Award voor beste scenario en de Fipresci-prijs van de internationale filmkritiek (Beste debuutfilm) tijdens het filmfestival van Venetië. [bron: IFFR]