Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

loveless_-_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Loveless

‘Rusland is kapot’, hoor je Rusland-kenners wel eens beweren. De nieuwe film van Andrej Zvjagintsev lijkt die waarneming te ondersteunen: wanneer het zoontje van het ruziënde echtpaar Boris en Zhenja spoorloos verdwijnt, lijkt niemand zich echt te bekommeren om het lot van het kind. Zvjagintsevs verslag van een spirituele catastrofe won onder meer de Juryprijs in Cannes.

In een van Moskou’s buitenwijken probeert een hedendaags koppel in scheiding zo snel mogelijk hun levens op de rails te krijgen. Middenkadermanager Boris heeft een nieuwe, jongere liefde, kapsaloneigenaresse Zhenja heeft haar hoop gevestigd op een rijke oudere man. Voordat het huwelijk definitief ontbonden is, maken de twee elkaar het leven zuur in knallende ruzies, zonder oog voor het kind Aljosja – totdat het 12-jarige jongetje op een ochtend verdwenen blijkt. Na zijn verdwijning en in de zoektocht die volgt blijven de ouders elkaar verwijten maken en worden zij geconfronteerd met hun eigen tekortkomingen.

parabel

Loveless is een parabel over de morele staat van Rusland en zijn inwoners, die alles op alles zetten om overeind te blijven in de strijd om het dagelijks bestaan. In het land van Poetin lijkt zelfs de liefde van ouders voor hun kinderen ondermijnd te raken door wat de regisseur morele corruptie noemt: als het leven een meedogenloze strijd wordt van allen tegen allen en de overheid alleen bestaat om via de kunst van spinning, post truth en vakkundig gefabriceerde leugens een selecte groep oligarchen te bevoordelen, zijn liefde en  solidariteit het kind van de rekening.

Andrej Zvjagintsev (Novosibirsk, 1964) brak internationaal door met het familiedrama The Return (2003), dat de Gouden Leeuw van het filmfestival van Venetië won, de eerste Russische film die deze eer te beurt viel na de onderscheiding van Urga (1991). EYE vertoonde eerder ook Zvjagintsevs prijswinnende films Leviathan (2014), Elena (2011) en The Return, die ook in oktober weer is te zien.      

...Hartverscheurend...juweel...meesterlijk oeuvre...kraakhelder, strak geregiseerd...ijselijk mooie, aangrijpende beelden...meeslepend drama met een hart... (***** De Volkskrant)

 ...adembenemend...zielsverheffend... (***** NRC Handelsblad)

  Adembenemend...als de schreeuw van Munch, maar minstens zo indringend...impact van een hamerslag... (****1/2 De Telegraaf)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z