Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

lucky_trailer_nederlands_ondertiteld

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Lucky

Harry Dean Stanton speelt de rol van zijn leven (zijn laatste) als oude filosofische cowboy die rebelleert tegen alles, en vooral tegen het verstrijken van de tijd. Ook met David Lynch, in een van zijn zeldzame filmrollen.

Lucky bleek de zwanenzang van Harry Dean Stanton (91) te worden. Hij had zich volgens velen geen mooier afscheid kunnen wensen dan deze humane film vol humor en levensfilosofieën.

In Lucky speelt hij de gelijknamige oude, eenzame cowboy. Hij lost kruiswoordraadsels op en overpeinst daarbij woorden als 'reality'. In een stadje ergens in het midden van de woestijn dwaalt hij wat rond en keuvelt en kibbelt met excentrieke dorpsgenoten. Terwijl hij Bloody Mary's drinkt en sigaretjes rookt in zijn lokale stamcafé, probeert tegendraadse Lucky de wereld te veranderen, ook al is het einde van zijn leven nabij.

David Lynch regisseerde Harry Dean Stanton eerder in Twin Peaks en is in hier te zien in een van zijn zeldzame filmrollen. Hij speelt Howard, die net zijn huisdierschildpad Roosevelt heeft verloren.

Bij Lucky vertoonde EYE andere films met en over Dean Stanton: Repo ManPretty in Pink en de documentaire Harry Dean Stanton: Partly Fiction.

...een film die een uitstekende double bill vormt met de in 2012 verschenen documentaire Harry Dean Stanton: Partly Fiction...geweldige openingsscène...Stantons prestatie in deze film laat zich onmogelijk overschatten. Hij geeft zijn hoogbejaarde zelf volledig bloot...prachtige, ontroerende lach...een groot acteur. (Het Parool)

...een belevenis van een film...liefdevol...maffe, vrolijke, ontroerende scènes... (**** Trouw)

..fraai...Ontroerend...raakt en charmeert...verwarmende spel van Harry Dean Stanton...lieflijk vaarwel... (**** De Telegraaf) 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z