Bekijk trailer

m_-_nederlandse_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Onderdeel van Picl

M

Fris debuut van actrice Sara Forestier is een liefdesverhaal over de kracht van woorden, en een bevrijdende ode aan imperfectie.

Mo is knap, charismatisch, en houdt van adrenaline. De kamikazepoiloot is verslingerd aan illegale autoraces. Wanneer hij Lila ontmoet, een jong, verlegen meisje dat stottert, is het liefde op het eerste gezicht. Hij neemt haar meteen onder zijn gespierde vleugels. Maar Lila weet niets van zijn grote geheim: hij kan niet lezen. Lila is op een kantelpunt in haar leven gekomen en moet haar angsten overwinnen om een relatie met Mo op te bouwen. Mo moet op zijn beurt uit de wereld van illegale straatraces zien te komen als hij kans wil maken op een toekomst met Lila.

Mo en Lila zijn tegenpolen, maar toch totaal geloofwaardig als stel. Het subtiele psychologische drama richt zich op hun blikken, omhelzingen en gevoelsleven. Ze brengen hun emoties over met alleen hun gezichten - van tederheid tot verlangen, van onzekerheid tot agressie. Het uitgesproken camerawerk is van Guillaume Schiffman (Oscar voor The Artist). Nouvelle vague-legende Jean-Pierre Léaud is te zien als Lila's losgeslagen vader. Een overtuigend, fris en levendig debuut.

Sara Forestier werkte als actrice samen met grote namen als Claude Lelouch, Bertrand Blier, Alain Resnais en Jacques Doillon. Games of Love and Chance van Abdellatif Kechiche leverde haar in 2005 een César op voor meest veelbelovende actrice.

Cinemien interviewde regisseur Sara Forrestier.

voor 21 feb 2018 14:00

Bekijk deze film thuis op Picl, EYE's online filmzaal, of bekijk ons volledige online aanbod.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie