Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

marosa_vanaf_8_feb_2018_in_de_filmtheaters

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Ma' Rosa

Tragikomisch verhaal over een kleine drugsdealer in Manilla. Met Ma’ Rosa richt Brillante Mendoza zijn pijlen op de alom aanwezige corruptie, en president Dutartes keiharde kruistocht tegen de drugshandel, waarbij ook vele onschuldige, slachtoffers vallen.

Ma’ Rosa heeft vier kinderen. Ze runt een kleine kruidenierszaak in een arme wijk in Manilla waar iedereen haar kent en waardeert. Om de eindjes aan elkaar te knopen, verkopen zij en en haar man kleine hoeveelheden verdovende middelen. Wanneer Ma’ Rosa en haar – verslaafde – man worden gearresteerd en overgebracht naar een politiebureau, blijkt dat de agenten nog hebzuchtiger en wreder zijn dan welke drugsdealer of junkie ook. Rosa en haar kinderen worden geconfronteerd met corrupte agenten en zullen van alles moeten doen om een veroordeling af te kopen.

Ma’ Rosa zit vol wrange humor en verzacht of idealiseert de acties van de hoofdpersoon niet. Tegelijkertijd negeert het de omstandigheden niet die haar tot haar daden dreven. Mendoza laat zien dat drugshandel een symptoom of bijwerking van armoede en corruptie is.

Over Brillante Mendoza

Brillante Mendoza's debuut Masahista (The Masseur) uit 2005 won in Locarno het Gouden Luipaard. Deze prijs markeerde de opkomst van de alternatieve Filipijnse cinema. Zijn zesde film Serbis (Service) uit 2008 was genomineerd voor een Gouden Palm. Het was de eerste Filipijnse film in 24 jaar die meedeed aan de competitie in Cannes. In 2009 won hij de Palm voor Beste Regie met Kinatay.

EYE vertoont ook zijn voorlaatste film Taklub, die in Nederland niet is uitgebracht.

...visionair...een meester in de verbeelding...ongekend scherp oog voor detail. (**** De Volkskrant)

...hypnotiserend misdaaddrama...vitale film...voortreffelijk ensemble van acteurs...Jaclyn Rose is uitstekend... (**** Trouw)

...messcherp...aangrijpend...Dat zij op het filmfestival in Cannes de prijs voor beste actrice won, begrijpt iedereen die de film ziet...dynamisch... (Het Parool, **** Jos van der Burg) 

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€13,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z