Bekijk trailer

machine_room

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Machine Room – Research Lab - ArtEZ

EYE nodigt elke twee weken een Nederlandse (kunst)academie uit om in een speciaal Research Lab het werk van getalenteerde studenten te presenteren. Ditmaal Machine Room van ArtEZ.

Machine Room is een herneming van de computercode die de Nederlandse filmer Bart Vegter heeft gebruikt in 2008 om zijn film De tijd te maken. Een grote muurprojectie visualiseert 45 computerprocessen die in beweging worden gezet door Vegters code, en geeft zo een kijkje in de relatie tussen film, programmeertaal en computer. De toeschouwer kan gebruikmaken van een ruimtelijk interactiemodel om te navigeren door de visualisaties en op die manier meer te weten komen over de betekenis van de processen en hoe deze gerelateerd zijn aan de softwarefuncties.

EYE nodigt elke twee weken een Nederlandse (kunst)academie uit om in een speciaal Research Lab het werk van getalenteerde studenten te presenteren. De nadruk ligt op het artistieke onderzoeksproces, waarbij eventueel gebruik gemaakt wordt van de EYE-collectie. Op dinsdagavonden organiseren de studenten een openingsvoorstelling, waarna het werk twee weken te zien blijft.

Bij dit project, dat op uitnodiging van EYE werd ontwikkeld, werkten ArtEZ-studenten Bram Bogaerts en Jesper Vos onder begeleiding van hun docent, kunstenaar Martijn van Boven.

Machine Room is genomineerd voor de Hendrik Valk Prijs 2015 en kreeg een eervolle vermelding bij de Youngblood Award 2015.

Vertoning bij de tentoonstelling Close-Up. A New Generation of Film and Video Artists in the Netherlands.

Let op: double bill-voorstelling met Masters of the Avantgarde: Jacques Verbeek en Karin Wiertz - animatoren. Prijs (gereduceerd tarief, één kaartje voor twee voorstellingen): € 16, -. Double-billkaarten zijn alleen aan de kassa verkrijgbaar. De voorstellingen zijn ook apart te bezoeken, de toegang is dan € 10, - .

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement. 

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling *****

Standaard

€11,-

Reductie tentoonstelling ****  

€9,50

Student€8,50

Eye Society leden

€8,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

gratis*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€5,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€19,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie

support eye

Eye kan al jaren rekenen op de betrokkenheid van vrienden, sponsoren en partners. Mede dankzij hen is Eye schatbewaarder, pionier en gids in de wereld van film en de kunst van het bewegend beeld. Lees hier meer.