Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z
Bekijk trailer

manifesto_-_vanaf_5_oktober_in_de_filmtheaters

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Manifesto

Cate Blanchett speelt maar liefst dertien rollen in deze grootse hommage aan de schoonheid van het kunstenaarsmanifest – een manifest van manifesten. Manifesto stelt zo de vraag wat de rol van de kunstenaar is in onze samenleving.

Cate Blanchett zet een fantastische acteerprestatie neer in deze veelgeprezen film, eerder te zien als installatie op het Holland Festival, waarin ze onder meer te zien is als leraar, poppenspeler, nieuwslezer, fabrieksarbeider, choreograaf en dakloze. De dertien korte films waarin ze speelt zijn gebaseerd op de geschriften van futuristen, dadaïsten, Fluxus, suprematisten, situationisten, Dogma 95 en andere kunststromingen, en op de gedachtes en aantekeningen van kunstenaars, architecten, dansers en filmmakers als Claes Oldenburg, Yvonne Rainer, Kazimir Malevich, André Breton, Sturtevant, Sol LeWitt en Jim Jarmusch.

Rosenfeldt plaatst de poëzie van de manifestteksten in een alledaagse, moderne context en zei hierover: 'De kunstgeschiedenis is een afgeleide van de gewone geschiedenis. Daar kunnen we van leren. Kunstenaars, maar ook schrijvers, filosofen en wetenschappers zijn altijd degenen geweest die gedachten en visies hebben durven formuleren waarvan de waarheid nog onderzocht moest worden. Het is dus raadzaam om kunstenaarsmanifesten te lezen als seismografen van de tijd.’

Klik hier voor een lezing van Scott MacKenzie over de betekenis van filmmanifesten. Mackenzie is docent bij Film en Mediastudies aan de Queen’s University in Kingston, Canada en auteur van Film Manifestos and Global Cinema Cultures (2014).

...prikkelend...schitterende locaties...fraaie camerawerk...Blanchett...schittert... (**** NRC Handelsblad)

...dertien keer, telkens even briljant... Fascinerend... overtuigend... heerlijk...een groot genoegen... (**** De Volkskrant)  

 ...een van de interessantste films van het jaar...overweldigende locaties... (**** Het Parool)

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z