Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z

Manifesto - Scott Mackenzie

Scott Mackenzie laat in deze filmlezing zien hoe manifesten de wereld veranderden. Naar aanleiding van Manifesto van Holland Festival-kunstenaar Julian Rosefeldt kijkt Mackenzie naar de rol die filmmanifesten hebben gespeeld bij het aanvechten en bekritiseren van dominante ideologieën. Oscar Jan Hoogland speelt op een pianoframe en op een Spaans straatpianootje van het pianolamuseum.

Julian Rosefeldt (1965) is een van de toonaangevende hedendaagse videokunstenaars. Zijn werk was wereldwijd te zien in grote musea, maar in Nederland is hij nog niet zo bekend. De in Duitsland geboren filmer werkt in verschillende stijlen (van documentair tot fictie, van ingehouden tot theatraal) en is vooral bekend om zijn eigenzinnige opvattingen over de relatie tussen film en geluid.

Rosefeldt toont dit jaar in Berlijn zijn solo Manifesto: een installatie van dertien films met Cate Blanchett, op basis van schriftelijke manifesten van kunstenaars, architecten, dansers en filmmakers. Op 13 en 14 juni is zijn werk te zien in het Holland Festival tijdens de uitvoering van Haydns Die Schöpfung.

Scott Mackenzie is film- en mediadocent aan de Queens University in Kingston, Canada. Hij schreef onder meer Film Manifestos and Global Cinema Cultures (2014). 

De voertaal is Engels. Samenwerking met Holland Festival.

algemene informatie

openingstijden

ticketbalie:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*

vrij & za: 10.00 - 23.00*

*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00
vrij: 10.00 - 21.00


meer informatie

online prijzen

film
(NB! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier€10,-
reductie€8,50
vriend€7,50
kind t/m 11 jaar€7,50
Cineville, NFC, KNFGratis (mogelijk toeslag)
10 rittenkaart - alleen te koop aan onze kassa€80,-

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie* 

€ 8,50

vriend**

€ 7,50

museumkaart 

Gratis

kinderen t/m 11 jaar 

Gratis

kinderen 12 t/m 18 jaar

€5,- 

CJP

€8,- 
Cinevillepas€ 8,-

combiticket expositie & film

€16,50
bereikbaarheid

EYE ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.
meer informatie

Helaas, de film waar je naar zoekt is niet meer te zien in EYE.
Maar als liefhebber van klassiekers, cult-, genre- en arthouse film raden we je aan om vooral even te kijken naar het huidige aanbod.
Programma a-z