• Maria by Callas
  • Maria by Callas
  • Maria by Callas
  • Maria by Callas
  • Maria by Callas
Bekijk trailer

maria_by_callas_2018_nl_trailer

Om deze video te bekijken moet je cookies accepteren klik hier

Maria by Callas

Veertig jaar geleden stierf operalegende Maria Callas in haar Parijse appartement, sterk vermagerd en alleen. Na de dood van de grillige diva bleef de nieuwsgierigheid naar de mens achter de publieke persoonlijkheid bestaan. Modefotograaf Tom Volf sprak uitvoerig met Callas’ vrienden – onder wie dirigent Georges Prêtre en haar beste vriendin Nadia Stancioff – en brengt onbekende foto’s, brieven, homemovies en behind the scenes-opnamen bij elkaar. 

de allergrootste

Volf beschikte over meer dan zestig uur interviews en unieke documentaire beelden voor zijn film over de misschien wel allergrootste operazangeres van de 20ste eeuw. Hij begon het Callas-project in 2013 en reisde de hele wereld over om met collega’s, vrienden en vakmensen te praten over leven en werk van de vrouw die meer dan alle andere beroemde operazangeressen het publiek emotioneel wist te raken.

dagboek

Maria by Callas is een prestigieuze onderneming die zijn titel eer aan doet; Volf bezocht niet alleen de mensen in Callas’ leven, maar kwam ook verloren gewaande archieven op het spoor en weefde van alle gegevens een portret dat aanvoelt als een persoonlijk dagboek. Het fenomenale talent, de diva en de in de liefde ongelukkige vrouw trekken voorbij, voor het eerst sinds Callas’ laatste concert in 1974, toen het publiek niet ophield haar toe te juichen.

…mooi…een genuanceerd, menselijk beeld… nergens…ingekort, waardoor beroemde vertolkingen in o.a. Carmen en Norma volledig tot hun recht komen. De zichtbare overgave die de tragédienne in haar spel stopte, sprankelt nog steeds. (**** De Telegraaf)

  …goed te zien en te horen waarom Callas, ruim veertig jaar na haar dood, nog steeds tot de verbeelding spreekt… boeiend… (NRC Handelsblad)

 …een fascinerend portret… (Het Parool)

voor 12 dec 2018 16:00

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00*
vrij & za: 10.00 - 23.00*
*afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00*
*zie tentoonstellingsdata

feestdagen
Met Kerst is Eye gewoon geopend. 31 december sluit Eye om 17.30; u kunt dan tot 16.30 (laatste entree) terecht in de tentoonstellingsruimte. Op Nieuwjaarsdag heten we u van harte welkom vanaf 12.00.

let op! Donderdag 13 december 2018 is Eye gesloten voor publiek.

meer informatie

online prijzen

film online
(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

regulier

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

kind t/m 11 jaar

€7,50

Cineville, NFC, KNF (verkrijgbaar aan balie)

gratis (mogelijk toeslag)

tentoonstelling

regulier 

€10,-

reductie

€8,50

Eye society

€7,50

museumkaart / I Amsterdam / BGL VIP (verkrijgbaar aan de balie)

gratis

kinderen t/m 11 jaar 

gratis

jongeren 12 t/m 18 jaar / CJP / Cineville

€5,- 

combiticket expositie & film (verkrijgbaar aan de balie)

€17,-

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is EYE goed bereikbaar.

meer informatie