Mekong Hotel

Visuele collage rond een spookachtig hotel in de buurt van de Mekong-rivier in het noordoosten van Thailand. Mekong Hotel is een mix van naturalisme en animisme, vol vrije associaties en geesten uit het verleden. Vertoning bij de tentoonstelling Locus: Apichatpong Weerasethakul – Cao Guimarães.

De Mekong-rivier markeert de grens tussen Thailand en Laos en speelt vaak een belangrijke rol in Apichatpong Weerasethakuls werk. Aan deze rivier en in de slaapkamers van het nabijgelegen hotel repeteert Weerasethakul met zijn crew voor een film die hij jaren geleden schreef en die er niet meer van zal komen. Deze spookfilm, Ecstasy Garden genaamd, zou de band schetsen tussen een vampierachtige moeder en haar dochter. Zoals gebruikelijk bij Weerasethakul is reïncarnatie in de vorm van geesten uit het verleden een belangrijk motief. Of de geesten nu bovennatuurlijk zijn of overblijfselen van een herinnering, ze zijn allen een onvermijdelijk onderdeel van het heden.

De docufictie Mekong Hotel is een mix van naturalisme en animisme, een collage van raadselachtige, poëtische tableaus waarin zijn acteurs 'versies' van zichzelf spelen. Het visueel essay is een serene aaneenschakeling van vrije associaties, met als soundtrack de hypnotiserende akoestische gitaar van jeugdvriend Chai Bathana. Mekong Hotel is opgenomen in een tijd waarin zware overstromingen Thailand teisterden, waardoor de gelaagde film ook oog heeft voor plotselinge vernietiging en falende milieupolitiek. Mekong Rivier is volgens Weerasethakul een droom of een voorstudie voor een groter project dat hij in de lijn van het Primitive-project over de Mekong-rivier wil gaan maken. Primitive is nu te zien in de tentoonstelling in EYE.

 

 

algemene informatie

openingstijden

kassa:
zo t/m do: 10.00 - 22.00 *
vrij & za: 10.00 - 23.00 *
* afhankelijk van aanvang laatste voorstelling

tentoonstelling:
dagelijks: 10.00 - 19.00 **
** zie tentoonstellingsdata

meer informatie

n.b. Eye is maandag 17 juni 2019, dinsdag 29 oktober 2019, donderdag 2 april 2020 de hele dag gesloten wegens een besloten evenement.

ticketprijzen

(let op! bij festivals of speciale voorstellingen kunnen deze prijzen afwijken)

standaardtarief film

Standaard

€11,-

Reductie film *

€9,50

Eye Society leden

€8,-

Kind (t/m 11 jaar) **

€7,50

Cineville / NFC / KNF ***

gratis***

10-rittenkaart (alleen aan de kassa)

€95,-

Combiticket film & tentoonstelling (alleen aan de kassa)

€22,-

toeslagen voor film
Bij voorstellingen van langer dan 150 minuten geldt een toeslag van € 2,50. Bij voorstellingen van 210 minuten of langer betaalt u € 5,- toeslag. Ook voor voorstellingen met live-muziek, lezing, 3D-vertoningen en 70mm kunnen toeslagen gelden. Deze toeslag geldt ook voor Cineville-pashouders.

tentoonstelling William Kentridge

Standaard

€14,-

Reductie tentoonstelling ****  

€12,50

Student€11,50

Eye Society leden

€11,-

Museumkaart /  I Amsterdam
(alleen aan de kassa) 

€3,-*****

BGL VIP-kaart
(alleen aan de kassa) 

gratis

0 t/m 18 jaar **

gratis

Cineville / CJP

€8,50

Combiticket tentoonstelling & film
(alleen aan de kassa)

€22,-

* Voor filmvoorstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, CJP-kaart, EYCA, Cultuurkaart, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord, BGL VIP-pas, I Amsterdam-pas. Leden van filmbrancheverenigingen krijgen korting op filmvoorstellingen op vertoon van hun NBF-pas. Uw kortingspas dient aan de filmzaal getoond te worden.
** Kinderen onder de 12 jaar moeten binnen Eye altijd worden begeleid door een volwassene (18 jaar of ouder).
*** Cineville is geldig voor de meeste reguliere filmvoorstellingen, soms met toeslag. 
**** Voor tentoonstellingen geldt de reductieprijs op vertoon van Studentenpas, Stadspas, Huisvuilpas Amsterdam-Noord.
***** Voor de zomertentoonstelling kan een toeslag gelden.

bereikbaarheid

Eye ligt direct tegenover station Amsterdam Centraal aan de overkant van het IJ en is gemakkelijk te bereiken met de gratis pont. Ook met de auto is Eye goed bereikbaar.

meer informatie