• Ouroboros
  • Ouroboros
  • Ouroboros

Memory, Exile, Travel: Ouroboros

Een avond die ons meeneemt via Beiroet, de Bekavallei van Libanon, Gaza en Jeruzalem, naar Spitsbergen, IJsland, Bretagne en de Mojave-woestijn. Met films van kunstenaars die het landschap bekijken vanuit het perspectief van herinnering en ballingschap, waaronder Basma Alsharifs experimentele film Ouroboros (2017) en Mira Adoumiers visuele essay Errans (2019, om 19.15).

De avond is samengesteld door Nat Muller, gastcurator van de tentoonstelling Trembling Landscapes: Between Reality & Fiction. Met inleiding door Lara KhaldiNa afloop is er een Q&A met Basma Alsharif.

Ouroboros is de eerste speelfilm van beeldend kunstenaar Basma Alsharif. Deze experimentele film is een eerbetoon aan de Gazastrook en aan de mogelijkheid van hoop op basis van de eeuwige terugkeer. De film volgt een man door vijf verschillende landschappen. Een reis buiten de tijd, die het einde als het begin markeert en onderzoekt hoe we verder gaan als alles verloren is.

inleiding

Met een inleiding door Lara Khaldi, een onafhankelijke curator en criticus gevestigd in Jeruzalem en Amsterdam. Ze is alumini van het curatoriële programma van de Appel, Amsterdam, en de European Graduate School, Zwitserland. Ze heeft vaak samengewerkt met de Al Ma’mal Art Foundation in Jeruzalem, het Khalil Sakakini Cultural Center, Ramallah en Sharjah Art Foundation. Tot voor kort was ze hoofd van het Media Studies Program bij Bard Al Quds, Jeruzalem. Momenteel maakt ze deel uit van het artistieke team van Documenta vijftien. Na afloop is er een Q&A met Basma Alsharif.

Zie ook de voorstelling om 19:15: Errans

voor 29 sep 2020 21:15
inleiding door Lara Khaldi; Q&A met Basma Alsharif